Talkoolaiset pystyttivät opasteita Kertunmäen kuntoradoille

0
Heimo Hongisto, Riitta Martti ja Matti Ylitalo laittoivat opasteita kuntoon.

LOIMAAN kaupunki on hankkinut Kertunmäen kuntoradalle 51 reittiopastetta. Niiden tarkoitus on vähentää eksymisen vaaraa ja vaaratilanteiden välttämiseksi näyttää myös kiertosuunnat. Myös vaikeat laskut on helpompi ennakoida jatkossa.

Loimaan Jankon talkoolaiset pystyttivät uusia opasteita paikoilleen. Merkkejä tuli valaistuille reiteille 4,2 kilometrin matkalle.

– On hienoa, että meillä on ilmaiset latuverkostot ja kuntoiluradat, joita ylipäätänsä ihan kaikki voivat käyttää. Siksi me urheiluseurana osallistumme mielellämme talkoisiin ja teemme hieman töitä sen eteen, että Loimaalla on hyvät kuntoilumahdollisuudet, Loimaan Jankon sihteeri Osmo Hongisto sanoi.

– Enemmänkin olisi ollut hyvä saada mukaan talkooporukkaa, mutta tiedotimme tästä hieman liian myöhässä, lisäsi Loimaan Jankon puheenjohtaja Matti Ylitalo .

Hongiston mielestä on hienoa, että kaupungilla ja vapaaehtoisesti toimivalla urheiluseuralla on mahdollisuus tehdä yhteistyötä.

– Yhteistyön voimin paikat voidaan pitää hyvässä kunnossa.

Ylitalon mukaan Kertunmäelle pitäisi lisätä vielä uutta purua ja kitkeä juurakoita pois kuntoilureitin varrelta.

Kertunmäen kuntoilurata on Loimaan Jankon yleisurheilujaoston puheenjohtajan Riitta Martin mukaan monenlaisen kuntoilijan ja kulkijan käytössä, joten opasteet auttavat myös kesällä liikkuvia.

– Oikeiden kiertosuuntien merkinnöistä on huomattavasti hyötyä myös kesällä, koska täällä liikkuu koirantaluttajia, maastopyöräilijöitä, juoksijoita ja kävelijöitä. Opasteet tekevät liikkumisesta turvallisempaa ja reittejä on nyt helpompi seurata. Kertunmäelle tullaan liikkumaan todella paljon, ja erityisesti korona-aika lisäsi liikkujien määrää, Martti toteaa.

Kertunmäen kuntorata kuuluu Loimaan kaupungille, mutta vieressä sijaitseva Kertunmäen hiihtomaja on Loimaan Jankon omistama.