Uimakausi käynnistyy Alastaron ehostetulla rannalla

0
Loimikodin uimapaikan rantaa on parannettu ja laituri uusittu. Lotta Lehtilä ja Sofia Kant miettivät, uskaltaisivatko jo pulahtaa.

LOIMAA Alastaron uimapaikalla oltiin keskiviikkona hyvin lähellä talviturkin heittoa. Sofia Kant , 12, ja Lotta Lehtilä , 12, olivat pakanneet uikkarit mukaan ja lähteneet rannalle. Loimikodin alapuolella sijaitseva uimaranta on helteellä heidän suosikkipaikkansa.

– Kesällä käymme melkein joka päivä uimassa, Sofia Kant kertoi.

Kirkonkylällä asuvia nuoria ilahdutti se, miten hienoon kuntoon paikka oli kevään aikana laitettu. Heinikkoinen törmä ja hankalat portaat oli korvattu loivalla hiekkaluiskalla. Uudenkarhealla uimalaiturilla on penkit, joille istahtaa höpöttelemään.

Kaupungin puutarhuri Matti Rautakumpu kertoo, että laituri vaihdettiin käytännön syistä. Vanhan laiturin jokeen laskeminen ja syksyllä nostaminen edellytti nosturiautoa. Uudessa laiturissa on pyörivät ponttonit, jotka helpottavat uimapaikan talviteloille laittamista.

– Nyt se saadaan omalla porukalla nostettua.

Loimikodin uimapaikalla on paljon käyttäjiä, joista osa tulee kauempaa kuin Alastaron kulmilta. Kantin ja Lehtilän mukaan joessa on ihan hyvä uida, vaikka ranta onkin jyrkkä ja vesi virtaavaa.

– Vielä oli vähän kylmää, kun kävimme kädellä kokeilemassa, Lotta Lehtilä sanoo ja aprikoi, että ensimmäiset uinnit luonnonvedessä saattavat lykkääntyä toiseen päivään.

Paikan ehdoton etu on se, että se on lähellä. Tytöt olivat keskiviikkonakin hurauttaneet paikan päälle polkupyörillä. Heillä oli pientä evästä mukanaan. Jos jotain toivoa saisi, niin pöytäryhmä olisi kiva.

Rautakumpu lupailee, että pöytäryhmä on tulossa pikapuoliin.

– 700-kiloinen ja betonijalkainen, puutarhuri alleviivaa. Sitä ei kukaan ihan äkkiä heitä jokeen.

Rautakumpu on tyytyväinen kohennetun rannan ulkonäköön ja toivoo sen ilahduttavan muitakin.

– Mielestäni ranta on aika hyvännäköinen nyt. Vielä kun nurmikko vähän kasvaa.

– Toivotaan, ettei kukaan tule rikkomaan laituria, Kant ja Lehtilä pohtivat.