Aleksis Kiven katu pyritään päällystämään ennen juhannusta

0
Kaupungin tämän kesän päällystykset suorittaa Super Asfaltti oy, jonka henkilöstöä ja kalustoa oli alkuviikosta Suopellon alueella.

LOIMAAN kaupungin tämän kesän asfaltoinnit ovat alkaneet. Tällä viikolla päällystyskalusto on ollut Suopellon alueella.
Suurin yksittäinen asfaltointikohde on isojen markettien vieressä kulkeva niin sanottu markettikatu eli Aleksis Kiven katu, jossa on päällystettävää alaa noin 2 800 neliötä (LL 28.4.).
Kaupungin asfaltointeja urakoivan Super Asfaltti oy:n toimitusjohtaja Timo Mäki kertoo, että vilkasliikenteinen Aleksis Kiven katu tullaan päällystämään yötöinä. Alustavasti suunnitelmana on, että katu päällystetään maanantain vastaisena yönä juhannusviikon alkaessa. Aikatauluun vaikuttaa sää.
Mäki sanoo, että markettikatu saadaan yhden yön aikana päällystettyä, sillä kyse ei ole kuitenkaan niin suuresta työmaasta.
Viime vuosikymmenellä Loimaan kaupunki suunnitteli Aleksis Kiven kadulle muun muassa kiertoliittymä- ja katuvaloratkaisuja. Kaupungin työpäällikkö Esa Aronoja sanoo, ettei kadun päällystäminen sulje pois sitä, etteikö kyseisiin suunnitelmiin voitaisi jossain vaiheessa myöhemmin palata.

Kaupungin tämän kesän asfaltoinnit keskittyvät kantakaupungille, jossa on 14 kohdetta ja päällystettävää alaa yhteensä vajaat 17 000 neliötä. Hirvikoskella asfaltoidaan kaksi tietä yhteensä noin 1 200 neliön verran ja Alastarolla yksi 1 540 neliön kohde, joka on jo päällystetty.
Aronoja sanoo, että päällystettävät kohteet on valikoitu niiden kunnon perusteella.
– Asfaltoitavat kohteet ovat huonoimmassa kunnossa, hän perustelee ja huomauttaa, että samaan aikaan päällystysohjelmassa pyritään huomioimaan myös se, että kohteita olisi laajemmin muualtakin kuin Loimaan keskustan alueelta.
Kaupunki on aiempina vuosina pyrkinyt päällystämään isompia kokonaisuuksia ja käytäntö jatkuu tänä kesänä. Nyt vuorossa on kohteita Suopellolta, jossa päällystettiin jo viime kesänä. Toisena isompana kokonaisuutena on kohteita Myllykylän asuinalueelta, läheltä Nahinlahtea.
Katujen ja kevyen liikenteen väylien pintaukseen kaupungilla on käytössä 330 000 euroa, joka on saman verran kuin aikaisempina vuosina.
Aronoja kertoo, että öljyn hinnan ja sitä kautta myös bitumin hinnan kallistuminen näkyvät suoraan siinä, paljonko kaupunki saa neliöitä päällystettyä.

 

Kaupungin kesän päällystystyömaat

Keskusta: Kirkkokalliontie, Lakkakuja, Karpalokuja, Kaunissaarenkatu, Sillankorvankatu, Nahinlahdentie, Koskenkuja, Rataskuja, Ryynikivenkuja, Myllykuja, Myllärinkuja, Aleksis Kiven katu, Kirkkokalliontien kevytväylä ja Kaunissaarenkadun kevytväylä.
Hirvikoski: Tonttitie ja Kantotie.
Alastaro: Kauppakuja.

Osa kohteista on jo suoritettu.