Energiayhtiölle varattiin alue aurinkovoimalan suunnittelua varten

1

LOIMAAN kaupunginhallitus varasi noin 170 hehtaarin alan energiayhtiö Ilmatar Energialle aurinkosähköpuiston suunnittelua varten. Kiinteistö sijaitsee Korvessa, Ypäjän ja Humppilan rajojen tuntumassa.

Energiayhtiö suunnittelee rakentavansa alueelle teollisen mittakaavan aurinkosähköpuiston (LL 16.6.).

Kaupunginhallituksen myöntämä suunnitteluvaraus on voimassa tammikuun loppuun asti ensi vuonna. Tänä aikana energiayhtiö kartoittaa aurinkosähköpuiston edellytyksiä niin, että ennen määräajan umpeutumista yhtiö olisi valmis varaamaan tontin tai allekirjoittamaan kiinteistöä tai sen osaa koskevan maanvuokrasopimuksen. Kaupunki ei peri varausmaksua suunnittelutarvevarauksesta.

Hallituksen käsittelyssä jäsen Päivi Vanha-Perttula (kesk.) esitti, että hallitus velvoittaa Ilmatar Energian järjestämään kuntalaisille hanketta koskevan tiedotustilaisuuden, johon yhtiö on jo aiemmin ilmoittanut olevansa valmis. Hallitus hyväksyi Vanha-Perttulan esityksen yksituumaisesti.

Ilmattaren kehityspäällikkö Antti Tiri kertoo yhtiön tiedotteessa, että Loimaan alue on auringon säteilyenergian kannalta hyvää aluetta Suomessa.

– Nyt meillä on kaupungilta varaus, joka antaa mahdollisuuden viedä hanketta eteenpäin.

Loimaan aurinkovoimapuiston on tarkoitus tuottaa aikanaan sähköä jopa 7 000 sähkölämmitteisen omakotitalon tai 35 000 kerrostaloasunnon vuosikulutuksen verran.

– Jos suunnitelmat menevät ongelmitta eteenpäin, Loimaalla saatetaan tuottaa puhdasta, suomalaista aurinkovoimaa jo lähivuosina, kehitysjohtaja Antti Keskinen sanoo.

Keskisen mukaan puistoalueesta maksetaan vuokra- ja veroeuroja Loimaan kaupungille koko elinkaaren ajan, jopa nelisenkymmentä vuotta.

Suunnittelualuetta, joka on osittain metsävaltaista ja osittain kaadettua, ei ole asemakaavoitettu.

Kaupunginhallituksen valmistelussa kerrotaan, että samaiselle alueelle on suunniteltu aiemmin tuulivoimaa, mutta tuolloin katsottiin, ettei kyseinen toiminta sovellu kohteeseen eikä hanke edennyt toteutukseen asti.

Juttua on korjattu klo 10.43 poistamalla tekstistä lause: Yleiskaavassa alue on merkitty maa- ja metsätalousalueeksi.

1 KOMMENTTI

  1. Alueella ei ole yleiskaavaa vaan maakuntakaava. Tuulivoimayhtiö pyrki aiemmin toteuttamaan kohteeseen 3-4 myllyä suunnittelutarveratkaisulla (kevyt menettely). Vaituksesta annetussa ratkaisussa Turun hallinto-oikeus katsoi, että asia oli ratkaistava tuulivoimayleiskaavamenettelyssä. Yhtiö jätti tämän jälkeen asian silleen.

Kommenttien lisääminen on estetty.