Kaupungille ei valittu henkilöstöjohtajaa

0

LOIMAAN kaupungin uuden henkilöstöjohtajan haku on keskeytetty, sillä kaupunginhallitus päätti, ettei virkaan valita ketään hakijoista.
Kevään aikana kahden lisähaun myötä virkaan haki kaikkiaan 15 henkilöä, joista kolme haastateltiin ja kaksi lähetettiin edelleen soveltuvuusarvioon.
Kaupunginjohtaja Jari Rantala perustelee hallituksen päätöstä sillä, että haastatteluryhmä oli jo kallistumassa yhden hakijan kannalle, mutta valinta kariutui henkilön esittämään palkkavaatimukseen. Samainen hakija myös perui hakemuksensa virkaan.
Kaupunginhallituksen päätöksen mukaan henkilöstöjohtajan viran tehtäväkuvaus arvioidaan uudelleen ja avoimeksi julistamisesta päätetään erikseen alkusyksystä.
Kaupungin koko organisaatiota tarkastellaan parhaillaan osana strategiavalmistelua sekä toukokuussa käynnistettyjä yt-neuvotteluita, jotka koskevat koko henkilöstöä lukuun ottamatta Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle siirtyvää henkilöstöä.
Sote-uudistuksen myötä, ensi vuoden alusta noin puolet kaupungin henkilöstöstä siirtyy hyvinvointialueen palvelukseen, ja kaupungin yt-menettelyssä arvioidaan muun muassa kaupunkiorganisaatioon jäävien tehtävien tarvetta ja muutostarpeita.

Rantala ei ota kantaa siihen, voidaanko henkilöstöjohtajan virka täyttää kaupungin jo olemassa olevan henkilöstön keskuudesta esimerkiksi yt-menettelyssä sovittavien uudelleenjärjestelyjen myötä.
Hän pitää henkilöstöjohtajaa tarpeellisena kaupungin organisaatiossa, mutta hänestä viran tehtäväsisältöä pitää pohtia ja miettiä sitä, vastaako se nykyajan odotuksiin.
Kaupungin henkilöstöjohtajan tehtäviä hoidetaan toistaiseksi sijaisjärjestelyin.