Keskuskoulun ja Hirvikosken yhtenäiskoulun uudet rehtorit valitaan viimeistään alkuviikon aikana

0

Loimaa Keskuskoulun ja Hirvikosken yhtenäiskoulun (HYK) rehtorivalinnat julkistetaan viimeistään alkuviikolla. Lopulliset valinnat tekee Loimaan sivistysjohtaja Manne Pärkö, jolla haastatteluissa ja valintojen pohdinnassa on apuna ollut sivistyslautakunnan puheenjohtaja Sanni Kiviniemi sekä varapuheenjohtaja Heikki Vainio.

– Jollei tänään (perjantaina) vielä saada päätettyä, niin viimeistään ihan alkuviikolla. Päätöksen tekeminen on venynyt jo vähän liian pitkälle, kommentoi Pärkö.

Pärkön mukaan valintojen tekeminen on ollut hankalaa mahdollisimman toimivien kokonaisuuksien aikaansaamiseksi.

Keskuskoulun rehtorin virkaan hakivat loimaalainen Jari Schwartz ja turkulaiset Maleena Nikander sekä Jussi Tuimala. HYK:n rehtoriksi hakivat Schwartzin ja Tuimalan lisäksi myös Sanni Kouki ja Kari Mäki-Mantila.

Mäki-Mantila on hoitanut kuluneen lukuvuoden HYK:n rehtorin viransijaisuutta. Schwartz on aiemmin toiminut Kauhanojan koulun rehtorina ja kaksi viime vuotta lietolaisen Taatilan koulun rehtorina. Tuimala haki Loimaalle Piikkiön Niemenkulman koulun johtajaopettajan virasta ja Kouki Meri-Karvian lukion ja yhtenäiskoulun rehtorin virasta. Nikander on toiminut turkulaisen Topeliuksen koulun luokanopettajana.