KOPIT Lukijoita puhuttaa nyt saastuttaminen

0

Nyt kun käydään tätä valitettavaa sotaa, niin kuinka paljon ilmastoon sieltä tulee lisää haittavaikutuksia, kun pommit paukkuu ja rakennukset, satamat ym. palaa, ja kuka nämä loppupeleissä kaikki maksaa, Suomessa oli takavuosina kova Hätä! saada viemärikaivot kuntoon vanhoissa omakotitaloissa ym. tutkimusten mukaan, esim. peurat, hirvet saastuttaa ulosteilla luontoa enemmän kuin ihmiset ja tämä lienee nyt Suomessa pienempi Hätä, kun täällä asiat ja elintaso on hyvällä tasolla ja monella menee hyvin, ollaan totuttu liiaan hyvään, täytyy myös muistaa, että sotaveteraanit ovat maksaneet aikoinaan kovan hinnan, että meillä jälkipolvilla menee hyvin.

Huolestunut

Tractor Pulling traktori veto kilpailut kriittisin silmin katsoen näyttävät järjettömiltä ja etenkin nykypäivään täysin tuomittavilta niiden aiheuttamien ilmasto saasteiden aiheuttajana. Suomen monien Pulling kenttien kilpailu ja harjoitukset ovat ilmastolle pienhiukkasineen täyttä myrkkyä. Jostain syystä niiden päästöistä media ei esille tuo halaistua sanaa. Olisikohan niin että nämä aiheuttavat saasteita siinä mitä diesel autot yhteensä? Myös ilmastoaktiivit ja vihreätkin ohittavat asian ummistetuin silmin.

Taisto Levo

Suomen natojäsenyydestä on tulossa ehkä vaikea tilanne. Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg esitti Kultarannan keskusteluissa että Turkki on hyvin tärkeä Natolle ja Turkin huolet ovat aiheellisia. Turkki on paljon kärsinyt terrorismista. Ruotsin pääministeri on ilmoittanut Naton pääsihteerille että Ruotsi suostuu Turkin vaatimuksiin. Pääsihteeri on pitänyt tätä hyvänä asiana. Täällä Suomessa sen sijaan pääministeri ja presidentti tuntuvat käyvän kuin valtataistelua kumpi päättää natoasioista. Miltei paniikki päällä Venäjän mahdollisesta hyökkäyksestä mesotaan Natoon menosta. Tämä on ehkä saanut jotkut natojäsenet jo mietteliääksi Suomen liittymisen suhteen.

Uolevi