Koronarokotukset laajenevat – tartuntoja todettu 16 Loimaalla ja kaksi Oripäässä tällä viikolla

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaan kaupungin terveydenhuolto järjestää lyhyellä varoitusajalla ylimääräisen koronarokotuspäivän jo tänä lauantaina Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) uusien rokotussuositusten pohjalta.
Lauantain rokotuspäivässä neljättä rokoteannosta annetaan myös riskiryhmiin kuuluville 70–79-vuotiaille THL:n laajentaman suosituksen mukaisesti. Neljänteen annokseen ovat oikeutettuja myös aiempaan suositukseen kuuluneet ryhmät, kuten 80 vuotta täyttäneet ja 12 vuotta täyttäneet vakavasti immuunipuutteiset henkilöt.
Pääterveysasemalla annetaan lauantaina myös muita kuin neljänsiä rokoteannoksia, mutta kaupungin tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen korostaa, että neljäs annos koskee ainoastaan THL:n suosituksen piiriin lukeutuvia ryhmiä.
Tämän lauantain rokotus järjestetään loimaalaisille ja oripääläisille Loimaan pääterveysasemalla ilman ajanvarausta kello 9–15.

KAUPUNGIN terveydenhuolto järjestää yleisen rokotuspäivän myös ensi keskiviikkona pääterveysasemalla, ja rokotukseen voi saapua tuolloin sekä ajanvarauksella että ilman. Rokotus on keskiviikkona kello 12.30–15.30.
Heikkinen toivoo, että mahdollisimman moni pääsisi saapumaan rokotukseen jo tänä lauantaina, koska nyt on käytössä enemmän rokotustiimejä kuin keskiviikkona. Näin vältettäisiin mahdolliset ruuhkat ensi viikolla. Hän tiedostaa, että tämän lauantain rokotuspäivä ei tule parhaaseen ajankohtaan koulujen päättäjäisviikonloppua ajatellen.
Lisäksi Oripään terveysasemalla järjestetään koronarokotustapahtuma ilman ajanvarausta ensi torstaina kello 13–17.

KESÄN kynnyksellä koronavirus ei ole hävinnyt Loimaaltakaan. Tällä viikolla Loimaalla on todettu virallisesti yhteensä 16 tartuntaa perjantaihin mennessä. Oripäässä tartuntoja on todettu kaksi.
– Tautia on edelleen, Heikkinen summaa.
Kaksi viikkoa sitten Loimaalla oli todettu kymmenkunta tartuntaa vastaavana maanantain ja torstain välisenä aikana (LL 21.5.).