Kuissi Rock tulee tänä kesänä suurempana kuin koskaan

0
Toni Lehtosen, Lasse Laaksovirran ja Mikko Aarnion lisäksi Kuissi Rockin takaa löytyvät Anssi, Antti ja Matti Aarnio sekä Jari Koivusaari. Kuissia on kasvatettu vuosi vuodelta maltillisesti, ja niinpä tänäkin kesänä nähdään tähän mennessä suurin Kuissi Rock.

LOIMAA Kahden vuoden odotus on päättymässä, kun Loimaan oma festaritapahtuma Kuissi Rock järjestetään heinäkuussa tuttuun tapaan pesäpallostadionilla. Ensimmäistä kertaa Kuissi järjestettiin kesällä 2016, mutta heinäkuun festari on järjestyksessä vasta viides.

– Kahtena viime vuonna pääesiintyjänä oli covid-19 ja se bändi määräsi kyllä tahdin, Lasse Laaksovirta toteaa. 

– Akkuja on ladattu ja ihmiset selkeästi haluavat taas päästä keikoille ja festareille sekä erilaisiin tapahtumiin, Toni Lehtonen lisää.

Tuleva Kuissi onkin suurempi kuin koskaan, sillä esiintyjiä on enemmän kuin edellisinä vuosina. Myös paikallista tuotantoa kuullaan ennätysmäärä, sillä illan kahdeksasta esiintyjästä peräti neljä on loimaalaistaustaisia.

– Meillä on kasassa hyvä ja monipuolinen kattaus artisteja ja jopa kansainvälisesti tunnettuja nimiä, vaikka genrenä rock onkin hallitseva, Mikko Aarnio summaa.

Ennen illan esiintyjäkaartia Kuissin lavalle nousee Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!. Laaksovirran, Lehtosen ja Aarnion mukaan jo perinteeksi muodostunut ilmainen päiväkonsertti on yksi niistä asioista, joista he pitävät järjestäjinä kiinni.

– Siitä on tullut aiempina vuosina hyvää palautetta.

Edellisten kesien tapaan Kuissin taustajoukoissa on tänäkin vuonna mukana runsaasti talkooväkeä ja yhteistyökumppaneita. Lisäyksenä aiempiin vuosiin on esimerkiksi Valtasen liikenteen lähialueet kattava festarikyyti.

– Haluamme tietysti kiittää suuresti sekä kaupunkia että kaikkia paikallisia toimijoita ja yrityksiä, jota Kuissin omalta osaltaan mahdollistavat, kolmikko tiivistää.

Festivaali osuu tänä vuonna kesän kiireisimmälle viikonlopulle, sillä heinäkuun kolmannelle viikonlopulle osuu noin 30 musiikkitapahtumaa. Ilmiö koskee kuitenkin koko kesää: festareita, keikkoja ja konsertteja järjestetään ennätysmäärin ja osa on jouduttu jopa perumaan alhaisen kiinnostuksen vuoksi.

– Kuissi on jo niin vakiintunut tapahtuma, että kiinnostuneita riittää. Jaloilla ihmiset kuitenkin äänestävät, ja olisikin hienoa nähdä mahdollisimman moni loimaalainen heinäkuussa Kuississa, Laaksovirta, Lehtonen ja Aarnio toivovat.

Jo nyt Kuissi houkuttelee paikalle musiikin ystäviä Loimaan lähikuntiakin kauempaa. Tapahtuma kasvattaa toivottavasti myös entisestään seudun markkina-arvoa.

– Kyllähän kaikki Loimaan tietää ja tuntee kaikkialla, mutta tarkoitus on nostaa Loimaa vielä hieman enemmän maailmankartalle, hymyilee Aarnio.

Vaikka tämän kesän Kuissi on vielä edessä, on tulevaisuuteen tehty varovaisia tunnusteluja sekä artistien että tapahtuman järjestämisen suhteen.

– Seuraava askel olisi tietysti tehdä Kuissista kaksipäiväinen, johon yleisön puolelta on ollut jo kiinnostusta. Se vaatii mietintää majoittumisesta ja esimerkiksi leirintäalueesta.