Lemmikkiruokayhtiö Dagsmark Petfood suunnittelee listautumista

0
Dagsmark Petfood oy selvittää mahdollisuuksia laajentaa rahoituspohjaansa listautumalla Nasdaq Helsingin First North -markkinapaikalle. Toimitusjohtaja Laura Strömbergin mukaan selvityksissä menee ainakin tämä kesä.

LOIMAA/MELLILÄ Mellilässä toimiva Dagsmark Petfood selvittää mahdollisuuksia listautua First North -markkinapaikalle. Yrityksen toimitusjohtaja Laura Strömberg kertoo, että selvitys listautumisvalmiudesta on käynnissä ja jatkuu ainakin kesän ajan.

Lemmikkiruokayhtiöltä edellytetään muun muassa taloudellisia, viestinnällisiä ja juridisia valmiuksia ennen listautumista Nasdaq Helsinki oy:n ylläpitämälle markkinapaikalle. Vaatimukset ovat Strömbergin mukaan kevyemmät kuin varsinaisilla pörssimarkkinoilla.

– Mutta on siellä silti paljon lainsäädännöllistä asiaa.

Dagsmark Petfoodin mukaan mahdollisen listautumisannin ja listautumisen tavoitteena on yhtiön strategian mukaisen kasvun vauhdittaminen. Strömberg ei lähde arvioimaan, missä vaiheessa konkreettinen päätös listautumisesta tehdään.

Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 7,6 miljoonaa euroa. Liikevaihto on yhtiön mukaan kaksinkertaistunut vuosittain.

– Tavoitteemme on nostaa liikevaihto seuraavan kolmen vuoden aikana, vuoteen 2025 mennessä 15–20 miljoonaan euroon, Strömberg sanoo.

Toimitusjohtaja ei poissulje ajatusta vientimarkkinoille pyrkimisestä jollain aikavälillä, mutta tässä kohtaa hän uskoo, että kasvu voi tulla pitkälti kotimaan markkinoilta.

– Meillä on Suomessa vielä paljon tekemistä.

First North -markkinapaikalle listautuminen on Strömbergin mukaan kasvuyhtiölle hyvä tapa hankkia rahoitusta. Muun muassa yhtiön investointisuunnitelmat, tuotannon skaalaaminen ja tuotevalikoiman laajentaminen edellyttävät rahoituspohjan laajentamista.

Vaikka yhtiö päättäisi syystä tai toisesta luopua listautumisaikeista, meneillään olevat selvitykset auttavat toimitusjohtajan mukaan lemmikkiruokabrändiä miettimään kehittymistään ja kasvua.

– Kyllähän se tuo tietynlaista ryhtiä tekemiseen, että mietimme asiantuntijoiden kanssa näitä.