Loimaa saa uudet värit

0
Tea Saarimäki sekä Casimir Koivusaari kertoivat projektin olevan hauska mutta työläs.

LOIMAA Värityskirjan värittämisellä voi olla monia vointia kohentavia vaikutuksia. Se voi vähentää stressiä, lisätä luovuutta ja parantaa keskittymiskykyä. Pian onkin saatavilla Loimaa-aiheinen värityskirja.

Hyväntekeväisyysjärjestö Lions Club Loimaa Tähkä on tehnyt yhteistyötä Novidan Turuntien yksikön media-alan opiskelijoiden kanssa. Yhteistyötä Novidan kanssa on tehty aiemminkin esimerkiksi itsenäisyyspäivän juhlissa Heimolinnassa, mutta juuri media-alan opiskelijoiden kanssa yhteistyö on ensimmäinen laatuaan.

Lions Clubin toiminta on maailmanlaajuista, mutta Lions Club Loimaa Tähkä on keskittynyt paikalliseen hyväntekeväisyystoimintaan. 

– Idea valkeni minulle keskustellessani clubin sihteerin Nestori Männistön kanssa. Pian olinkin Novidaan yhteydessä, että jos saisi opiskelijoita mukaan, projektin ideoitsija Jari Koivusaari kertoo.

Kirja jaetaan Kartanomäen vanhainkotiin sekä kotihoitoon. Kirjan tuotot menevät hyväntekeväisyyteen. Ideana on ilahduttaa sekä herättää muistoja Loimaasta. Toiveena on myös, että teosta voisi viedä tuliaiseksi Loimaalta – kyseessä on siis laaja-alainen projekti. 

Värityskirjan tekemisessä on ollut monta vaihetta, joissa Novidan opiskelijat ovat olleet mukana. Opiskelijat ovat yhdessä opettaja  Niko Skorpion kanssa valinneet kohteet ja käyneet kuvaamassa ne. Tämän jälkeen opiskelijat piirsivät valokuvista äärikuvat kirjaa varten. Tavoitteena on ollut saada kirja valmiiksi ennen kesää. 

– Projekti on edennyt todella opiskelijavetoisesti. Itse olen ollut lähinnä johtohahmona, Skorpio hymyilee.

Kirjassa on laajasti kohteita ympäri Loimaata, uutta sekä vanhaa. Novidan opiskelijan Tea Saarimäen mielestä projektin vaikeimpia osia ovat olleet rakennusten yksityiskohdat. On pitänyt miettiä, mitä pitää pelkistää ja mitä voi jättää pois.

– Ehdottomasti hauskinta on ollut kuvaaminen. Haastavinta taas on ollut ääriviivojen piirtäminen ja tietokoneen ääressä istuminen, Saarimäki kertoo. 

– Minulla taas on ollut juuri toisinpäin, Novidassa opiskeleva Casimir Koivusaari naurahtaa.