Märkä torjuntavoitto saatiin kotiin

0
Jeemi Jokisen, 7, potkulaudan huutaminen aiheutti kukkaronvartijana toimineelle isälle hieman sydämentykytyksiä. Serefina Aalto, 9, odotti iloisesti koeajoa.

LOIMAA Vaikka Hurrikaanin toiminnanjohtaja Anssi Rämö oli tilannut lauantaille hellepäivän jo viikkoja aikaisemmin, poikkesi Voitto kotiin -tapahtuman aikana vallinnut säätila järjestäjien toiveista.

– Harmittaa niin pirusti tämä keli, vaikka kyllähän tämä lopulta onnistuneesti saatiin maaliin ja siitä suuri kiitos kuuluu kumppaneille ja yhteistyötahoille. Pelko ihmisten kotiin jäämisestä oli kova, huokaisi Rämö päivätapahtumien päätyttyä.

– Sellainen märkä torjuntavoitto.

Sateen vuoksi tapahtumasta jouduttiin jättämään tivolit ja poniajelut pois, mutta muuten suunniteltu ohjelma hoitui Rämön mukaan hienosti.

Hurrikaanin huutokauppaan oli saatu erilaisia huutokohteita kaupattavaksi noin 50. Huudettavia kohteita oli aina suksista linnunpönttöihin, ja tuttuun tapaan meklareina toimineiden Rämön ja Valtteri Arran vitsit saivat ihmiset huutamaan innokkaasti. Teltta oli täynnä huutajia ja tiukkaa kilpailua nähtiin useiden kohteiden huudoissa. Ennenaikainen riemu ei kannattanut, kun korkeampi tarjous tärähti pöytään juuri ennen kuvitteellista nuijaniskua.

– Nyt voi lähteä kotiin, kun saatiin se mitä tultiin hakemaan, huokaisi Jeemi-poikansa huutaman potkulaudan maksamassa käynyt Jarkko Littunen .

Potkulaudasta joutui huutamaan tosissaan ja kertaalleen pojan piti käydä tarkistamassa huutobudjetin raamit. Niissä ei yleisön kannustaessa ihan pysytty, mutta kerrankos sitä.

Huudettavana oli tavaroiden lisäksi myös hemmottelupalvelua, kun huutokohteeksi asteli Kari Honkaniemi . Ihmiskaupasta ei ollut kysymys, vaan Honkaniemestä voittavan huudon tehneelle on tiedossa neljän ruokalajin illallinen kuudelle hengelle.

– Iltaan varataan isäntäparin kanssa aikaa tehdä yhdessä esimerkiksi italialainen peltileipä focaccia, jonka hyvään kohottamiseen minulta on paljon kysytty ohjeita, paljasti Honkaniemi illallispaketista.

– Ruuanlaitto on ollut itselle intohimo aina 90-luvun puolivälistä saakka ja ruoanlaitto on minulle kokonaisvaltainen kokemus, jossa pitää myös kattaa kauniisti. Muut loimaalaiset äijät hakevat moottoriöljyä Motonetistä ja minä metsästän samaan aikaan servettejä.

Innostuksen kasvaessa saattoi mukaan tarttua myös heräteostoksia.

– Nyt pitää varmaan ostaa sitten koira, suunnitteli säkillisen koiranruokaa huutanut Mikko Kärri .

Muotinäytöksessä nähtiin paikallisten liikkeiden valikoituja pukineita. Catwalkilla oli sädehtimässä normaalisti muista yhteyksistä tuttuja hahmoja, kun lavalla muiden mukana malleina käveli myös Loimaan Hurrikaanin pelaajistoa ja junioreita. Pahin sadekin hieman väistyi aurinkoisten mallien tieltä, ja näyttelyteltta oli jälleen tupaten täynnä innokasta yleisöä.

Tapahtuman juontajana toiminut Lehmus-duosta tuttu Sanna Lehti juonsi myös muotinäytöksen. Hyville muistiinpanoille oli tarvetta, kun noin 50 asukokonaisuutta rullaili tiiviiseen tahtiin pitkin näyttämöä.

Aamun sade lakkasi iltaa kohden ja taivasalla järjestetty leikkimielisestä koiranäyttelystä, match showsta ei tullut pelättyä märkä koira -näyttelyä. Kaiken ikäiset ja rotuiset koirat pääsivät tuomareiden arvosteltaviksi, ja tilaisuus oli jännittävä uusille ja kokeneillekin koiranäyttelykävijöille.

– Ensimmäistä kertaa oltiin missään näyttelyssä ja oikein mukava kokemus tämä oli, iloitsi pienten pentujen kakkoseksi selvinneen, sunnuntaina yksivuotissyntymäpäiväänsä viettäneen shetlanninlammaskoira Novan omistaja Johanna Kaunisto .

Voitto kotiin -tapahtuman järjestivät Loimaan Kauppala -yhdistys, Jankko lentopallo ja Hurrikaani-Loimaa nyt neljännen kerran. Tai viidennen, jos mukaan lasketaan edellisvuonna kalkkiviivoilla peruttu valmiiksi järjestetty kerta. Nyt ensimmäistä kertaa ulkoilmassa järjestetty tapahtuma saapuu suurella todennäköisyydellä torille myös ensi vuonna, vaikka Suomen kesä onkin tunnetusti oikukas.