Melliläjärvi kerää rantakansan kiitokset helteellä

0
Rene ja Roope Maunuksela viihtyvät rannalla kunnes huulet sinertävät.

LOIMAA Loimaan Lehden rantapartio pysähtyi tiistaina muutamalla suositulla uimapaikalla. Rannoille alkoi valumaan ihmisiä kiihtyvällä tahdilla jo ennen puolta päivää, ja helteisillä rannoilla viihdyttiin pitkään.

– Ei tällaisella kelillä kannata mitään muuta tehdä, kuin olla rannalla, totesivat Forssasta ja Jokioisilta Mellilään saapuneet Minna Järvinen ja Heta Nummi .

Järviselle Melliläjärvi oli uusi tuttavuus. Kirkas vesi ja siistinä pidetty ranta täytti lukuisien kehujien luomat odotukset, eikä käynti jää viimeiseksi. Heta Nummi on vieraillut Mellilässä useasti, ja varsinkin Felix ja Nio -poikien sup-lautailu onnistuu hienosti.

– Uimassa on nyt käyty joka päivä. Tai me äidit ollaan lähinnä huoltojoukkoina, eli rasvataan, juotetaan, syötetään ja kuivataan.

Huollon toiminta onkin rantaleikkien tiimellyksessä äärimmäisen tärkeää. Lähes iästä riippuen nälkä ja jano yllättävät usein äkisti ja riittävä auringolta suojautuminen unohtuu.

– Lastenlääkäri sanoi juuri, että alle 50:n suojakertoimella varustetut aurinkorasvat ovat meille hyödyttömiä, ja onneksi rasvoja voimakkaalla suojalla on nykyään hyvin saatavilla.

Helsinkiläinen Hanna Maunuksela oli saapunut poikiensa Roopen, 9, ja Renen, 5, kanssa Loimaalle mummilaan ja mammalaan lomanviettoon. Uimakoulussa oleva Rene on päättänyt kesän 2022 jäävän historiankirjoihin kesänä, jolloin hän opetteli uimaan.

– Hetken aikaa pysyn jo pinnalla, tuleva uimamaisteri kertoi.

Isoveli Roope sanoi kesän kuluvan pelatessa ja sukellellessa. Pelihistoriaan isänsä ohjauksessa tutustunut Roope viihtyy kotona vanhojen Nintendo-pelien parissa, ja rannalla viihdytään niin kauan kuin vanhemmille sopii. Ja vielä vähän pidempään.

– Rannalla ollaan, kunnes huulet sinertävät, sitten lapset suostuvat lähtemään kotiin. Viime viikolla ei vielä tehnyt mieli sukellella, nyt vedet ovat lämpimämpiä ja päätä ei näy pinnan päällä ollenkaan.

Auralainen Ida Lehto kertoi Melliläjärven olevan perheen ykköspaikka, jonne koko poppoo lähtee aina mielellään. Muumikeksejä kärsivällisesti odotellut 4-vuotias Saga Lehto tiesi mihin lämpimänä kesäpäivänä on paras mennä.

– Rannalle tai puistoon.

Melliläjärven rantakahvilaan helteet ovat tuoneet vilskettä. Työvuorossa olleet Jenny Saarikko ja Anni Koivula kertoivat varsinkin iltapäivisin pitävän kiirettä.

– Varsinkin sunnuntaina oli aivan hirveä ruuhka, kertoi jäätelöpalloja asiakkaille pyöritellyt Saarikko.

Täksi kesäksi hankitut rantatuolit ovat hyvin suosittuja, eikä hellepäivinä kannata pettyä, mikäli vapaata tuolipaikkaa ei sattumalta löydykään. Auringossa makoilu ei kuitenkaan ole ainoa suosittu ajanviettotapa.

– Sup-laudat ovat erittäin suosittuja. Kiireisimpinä aikoina ne pitää melkein varata etukäteen, ettei joudu jonottamaan, opasti Koivula.

Kesken työpäivän eivät myyjät vilkkaimpina päivinä kerkeä itse virkistäytymään, mutta kioskikopissa oleva tuuletin pitää työolot miellyttävinä.

– Pitää varmaan käydä itse pulahtamassa sitten, kun iltavuorolaiset saapuvat.