PÄÄKIRJOITUS Miltä sinun ostolaskudatasi näyttäisi?

0
KUVA LL Arkisto/TS

Kunnat käyttävät merkittävästi rahaa, siis verovaroja tavaroiden ja palveluiden ostamiseen. Pisteet Loimaalle, joka neljäntenä varsinaissuomalaisena kuntana avasi oman ostolaskudatansa jokaisen kaupunkilaisen nähtäväksi ( LL 2.6.).

Nyt jokaisella on mahdollisuus arvioida itse tietoja ja jatkossa vaikuttaa asioihin. Laki ei yllättävää kyllä vaadi tietojen julkistamista, mutta on kun läpinäkyvyyttä ja avoimuutta suomalaisessa yhteiskunnassa suosimme etenkin yhteisten varojen käytössä, niin miksi ei myös kuntien hankinnoissa.

Samassa avoimuuden hengessä voimme jokainen miettiä myös omaa ”ostolaskudataamme”. Jos vaadimme esimerkiksi kunnilta paikallisen ja kotimaisen työn ja tuotteiden ostamista, niin samaan voisimme jokainen pyrkiä itsekin.

Loimaan kaupunkikeskustan elinvoimaluku on hieman edellisvuodesta kohonnut ( LL 2.6.), mutta parannettavaa riittää. Vielä vuonna 2019 Loimaa oli 31 kaupungin joukossa ainoa, jossa kauppojen ja ravintoloiden määrä keskustassa kasvoi ( LL 25.5.2019).

Keskustan ja koko kotiseudun elinvoima riippuu pitkälti meistä itsestämme ja siitä, miten käytämme palveluja.

Jokainen asiakaskäynti tai yhteydenotto on yrittäjälle signaali siitä, että hän on oikeassa paikassa ja tarjoaa tarvittavia palveluita. Uusia yrittäjiä ei tule ja tyhjät liiketilat eivät täyty, jos asiakkaita ei näytä olevan.