Sairaalan poliklinikoilla kesäsulkuja

0

LOIMAA Sijaisten puute sulkee Tyks Loimaan sairaalan vastaanottoja kesän ajaksi. Sydänpoliklinikka suljettiin jo 13.6. kahdeksi kuukaudeksi, ja heinäkuun alussa useat muut poliklinikat sulkeutuvat lyhyemmälle kesätauolle. Syynä muutaman vuoden ajan pidettyihin kesätaukoihin on lääkärien sijaisten puute.
– Kun lääkäreille ei saada sijaista, niin polit ovat kiinni, ja sitten ei tarvita hoitajillekaan sijaisia, kommentoi koordinoiva ylihoitaja Tarja Horn.
Kesälomat keskittyvät Loimaan sairaalassa kesäsulkujen yhteyteen. Lääkärien ja hoitajien vastaanotot ovat sulkujen ajan kiinni, mutta tietyt toiminnot pyörivät läpi kesän.
– Koko kesän toimii tietenkin akuutti päivystys, dialyysi ja lääkehoitopoliklinikka. Silmäinfektioita ei myöskään pistetä tauolle, mutta niitä on kesällä vähäinen määrä.
Horn sanoo, että kesäaikataulut eivät aiheuta lisäruuhkia. Hänen mukaansa jonot eivät ole Loimaalla millään osastolla kovin pitkiä, joten muutaman viikon mittaisten sulkujen aikana kertyvät lähetteet saadaan käsiteltyä hyvin. Kesällä ihmiset eivät mieluusti sairaalaan saavukaan vaan asioivat mieluummin syksymmällä.
– Sellaista taukoa ei kuitenkaan ole, että kukaan ei lukisi lähetteitä. Kiireelliset hoidetaan Turussa ja kiireettömät tulevat meille jonoon, mutta ne jonot eivät ole venyneet kovin pitkiksi.