Superpesis palaa Loimaalle

0
Ulkopelin kivijalaksi kuvailtu Mansen lukkari Senni Salminen metsästää Loimaalla ensimmäisiä onnistumisiaan myös sisäpelissä.

LOIMAA Superpesis palaa Loimaan pesäpallostadionille sunnuntaina kahden ottelun verran, kun Manse PP:n kesäkuun kotiottelukiertue alkaa sunnuntaina. Tamperelaisjoukkueen kotikenttänä toimivan Kaupin stadionin rakennustyöt valmistuvat heinäkuun alussa, ja Manse PP:n miesten ja naisten joukkueet pelaavat kesän neljä ensimmäistä kotiotteluaan kiertueenomaisesti Loimaan lisäksi Ikaalisissa, Vaasassa ja Helsingissä.

– Talven aikana Manse PP etsi paikkoja, missä pelata kotipelejään stadionremontin aikana, ja he soittivat meille. Meidän kannaltamme tämä on hieno juttu. Pystytään järjestämään omille junioreille mahdollisuus nähdä kotikentällä Suomen parhaita pelaajia, iloitsee Loimaan Palloilijoiden puheenjohtaja Jussi-Pekka Niittymäki .

– Loimaa on perinteinen pesispaikkakunta, joka tuli itselle heti mieleen, kun isoisänikin (Oiva Helimo) on siellä aikanaan pelannut. Nyt kun lajikin täyttää sata vuotta, niin juhlavuoden kunniaksi haluttiin myös Loimaa tähän meille näyttämöksi, kertoo Manse PP edustuksen puheenjohtajan paikalta Tampereen kaupungin sivistyspalveluista vastaavaksi apulaispormestariksi siirtynyt Matti Helimo .

Lupaus nähdä Suomen parhaita pelaajia ja parasta pesäpalloa ei ole missään määrin katteeton. Kovilla panostuksilla viime kesään lähteneet Manse PP:n miehet voittivat Suomen mestaruuden jo toisella kaudellaan Superpesiksessä ja menestystä odotetaan tälläkin kaudella. Naisten joukkue päätti viime kauden voitokkaasti pronssipeleissä, ja halli-SM-kilpailuissa sekä miesten että naisten joukkueet juhlivat mestaruutta. Alkanut kausi on sujunut miehiltä hieman ailahdellen, mutta naisilla varsinkin sisäpeli on ollut hurjaa. Ensimmäisen kuuden pelin jälkeen Mansen naiset ovat kärsineet vain kolme pistemenetystä ja niin tuotujen, lyötyjen kuin kärkilyöntienkin tilastojen kärkisijat ovat tamperelaisten hallussa.

– Meillä on seurastrategiassa ajatuksena, että miesten ja naisten joukkueet ovat yhtä tärkeitä ja molempiin satsataan täysillä. Nyt molemmissa joukkueissa on Itä-Länsi-pelaajia vaikka kuinka paljon ja katsojat pääsevät nauttimaan huippupesiksestä, lupaa Helimo.

Niittymäki kuvailee sunnuntain tarjontaa tiiviiksi koko päivän paketiksi. Naisten peli Mansen ja sarjanousija Pöytyän Urheilijoiden välillä alkaa puoli kahdelta. Sen jälkeen ehtii hetken hengähtää ennen viideltä alkavaa Mansen miesten ja Seinäjoen Jymyjussien kohtaamista. LP hoitaa järjestelyt, ja Niittymäen varovaisen ennustuksen mukaan yleisöä saapuu paikalle noin 700–800, joka olisi tuplaten LP:n ykköspesisjoukkueen yleisömäärään verrattuna.

– LP:n alkukauden otteluissa yleisömäärät ovat jääneet hieman pieniksi, mihin tietysti on vaikuttanut moni asia. Halutaan tämänkin tapahtuman avulla kasvattaa loimaalaisiin nuoriin hieman sellaista peleissä käymisen kulttuuria. Eli vaikka pelit nykypäivänä ovatkin helposti saatavilla ruudusta ja joka puolelta, niin silti lähdettäisiin paikan päälle.

Suurempi yleisömäärä ei Niittymäen mukaan aiheuta suurempia järjestelyjä. Pesäpallostadionille ei tarvitse rakentaa mitään, vaan tilat ovat riittävällä tasolla. LP:n hoidettavaksi jää talkoolaisten kerääminen, liikenteenohjaus ja ykköspesispeleihin verrattuna järjestysmiesten määrää pitää kasvattaa. Kioskituotot kerätään LP:n junioreille.