Suvipihalla kierrellään taas – ilmoita pihasi mukaan

0

Loimaan seutu

Jälleen etsitään paikallisia pihoja ja puutarhoja avaamaan ovensa yhdeksi kesäpäiväksi ja tulemaan mukaan heinäkuun viimeisenä sunnuntaina pidettävään Suvipihalla! -tapahtumaan.

Tapahtumaa ovat järjestämässä Loimaan Seudun Puutarhaseura ja Loimaan Lehti .

Nyt ei etsitä täydellisiä pihoja, vaan mukaan toivotaan erilaisia ja eri-ikäisiä pihoja. Tarkoituksena on tukea paikallista puutarhaharrastusta, mutta myös tutustuttaa seudun ihmisiä toisiinsa ja saada yhä uudet ihmiset innostumaan pihailun ja puutarhailun iloista.

Suvipihalla! on järjestetty myös 2019, 2020 ja 2021, ja järjestäjien mukaan siitä on tullut hyvää palautetta.

– Kiitosta on tullut siitä, että tapahtumassa on päässyt näkemään, mitä ihmiset ovat pihoillaan keksineet tehdä ja rakentaa. Juteltavaahan pihoista ja puutarhoista aina riittää!

Samoin on kiitetty sitä, että mukana on ollut erilaisia pihoja niin kylillä kuin kaupunkikeskustassa.

– On ollut maatilan pihaa, rivarin pihaa ja kaupunkiomakotitalon pihaa sekä myös useita mökkipihoja. Kaikissa oma jujunsa ja henkensä.

Mukaan toivotaan aiemminkin mukana olleita pihoja, mutta mukaan mahtuu myös uusia. Pihansa ilmoittamista mukaan ei tarvitse ujostella.

– Pihahan ei ole koskaan valmis, mutta aina kokemisen arvoinen.

Järjestäjät ovat itsekin kiertäneet mukana olleita pihoja ja yllättyneet miten erilaisia niitä löytyy ihan täältä Loimaan seudulta.

– On ollut hieno kuulla, miten ihmiset iloitsevat pihoistaan ja mitä he niistä kertovat. Joka kerta pihoilla on ollut hyvä tunnelma, ja ihmiset ovat viihtyneet leppoisan kiertelyn parissa. Osa kiertelijöistä on ihanasti ottanut päivän kotiseutumatkailun kannalta, ja katsellut samalla muutenkin seutua.

Suvipihalla! Sunnuntaina 31. heinäkuuta. Ilmoita pihasi mukaan 11.7. mennessä. Lista mukana olevista pihoista julkaistaan Loimaan Lehdessä ennen tapahtumaa.

FAKTA

Näin ilmoittaudut mukaan

Suvipihalla! -tapahtumaan voi ilmoittaa mukaan kaikenlaisia pihoja Loimaan seudulta. Kyseessä ei siis ole kauneuskilpailu ja mukaan voivat tulla myös pihat, jotka ovat aiemminkin olleet mukana tapahtumassa.

Ilmoita pihasi mukaan 11.7. mennessä osoitteeseen toimitus@loimaanlehti.fi tai puh. 050 513 0344 (arkisin klo 8–16).

Kerro ilmoittautuessasi kenen piha on kyseessä (yhteystiedot), pihan osoite ja kuvaile lyhyesti, millainen piha on kyseessä.

Kerro myös, mihin aikaan Suvi-pihalla!-sunnuntaina voi pihallasi vierailla (esim. klo 10–17) ja onko

 

paikanpäällä kenties jotakin myyntiä tai tarjoilua. Myös parkkimahdollisuuksista voit mainita.

Tapahtumaa esitellään Loimaan Lehdessä ennakkoon ja pihalista julkaistaan ilmoittautumisen päätyttyä lehdessä ja sen nettisivuilla loimaanlehti.fi sekä sosiaalisen median sivuilla.

Ilmoittautuneille pihoille lähetetään tapahtuman tunnusjulisteita, joita voi käyttää opasteina.