Voitto saadaan jälleen kotiin

0
Valtteri Arra, Anssi Rämö, Leena-Maija Pärssinen, Jenny Knuutila ja Katariina Kojo järjestävät Voitto kotiin -tapahtumaa huolettomin mielin ja nauravin katsein.

LOIMAA Juhannusta edeltävänä lauantaina suljetaan Loimaan torin ympäristö liikenteeltä, kun Hurrikaanin, Jankko lentopallon ja Loimaan Kauppala -markkinointiyhdistyksen yhdessä järjestämä Voitto kotiin -tapahtuma pääsee valloilleen.

Neljättä kertaa järjestettävä tapahtuma on aiemmin pidetty Loimaan Laatuauton tiloissa, mutta tänä vuonna järjestäjät päättivät varmuudeksi varata paremmin suurelle tapahtumalle sopivan alueen.

– Aiemmin Voitto kotiin on ollut jo maaliskuun alussa, joten vuodenaikakin vaikuttaa järjestämispaikkaan. Eletään kuitenkin vielä korona-aikaa, joten ei voida pakkautua liian tiiviisti ja olla kuin sillit purkissa. Parempi järjestää ulkotapahtumana pienellä sääriskilläkin, toteaa Hurrikaanin toiminnanjohtaja Anssi Rämö .

Tuhansia kävijöitä vuosina 2017–2019 kerännyt tapahtuma oli viime vuoden tauolla, ja vuonna 2020 kaiken ollessa valmiina tapahtuma peruttiin koko Suomen mennessä kiinni vain kahta päivää ennen juhlapäivää.

– Eli käytännössä tämä on viides kerta, kun tapahtuma järjestetään, mutta neljäs kerta kun saadaan maaliin. Kerran jäätiin kalkkiviivoille.

Tori aukeaa torimyyjille ja tuote-esittelijöille kymmeneltä, ja sen jälkeen luvassa on tuttuja ja uusia ohjelmanumeroita iltaan saakka.

Joka kerta mukana olleen Hurrikaanin huutokaupan keisareina toimivat Rämö ja Hurrikaanin viestintä- ja markkinointipäällikkö Valtteri Arra . Huutokaupattaviksi esineiksi kelpaavat niin konehallien aarteet kuin uudet painepesuritkin.

– Tapahtumassa on ensiesittelyssä myös Jankon ja Hurrikaanin uusi myyntivaunu. Se lähtee sitten kiertämään ja sieltä myydään kahvia ja pullaa. Sen suhteen ollaan jopa aikataulusta edellä, intoilee Arra.

Joka vuosi mukana olleessa Kauppalan muotinäytöksessä mannekiineina toimivat Hurrikaanin pelaajat puolisoineen ja Jankon lentopallojunioreja. Muotinäytöksessä esiteltävät asusteet tulevat paikallisista Kauppalan liikkeistä.

– Esillä on muotia, käyttömuotia ja työvaatteita. Kaikkea mahdollista on näytillä, Kauppalan puheenjohtaja Leena-Maija Pärssinen kertoo.

Muotinäytöksen jälkeen uutena ohjelmanumerona nähdään kaikille koirille avoin leikkimielinen näyttely Match show.

– Ilman ennakkoilmoittautumista voi koiran kanssa tulla mukaan. Luvassa on sarjat isoille sekä pienille pennuille ja aikuisille, veteraanikoirille ja mukana on myös lapsi–koira-sarja.

Aikataulutettujen ohjelmanumeroiden lisäksi tapahtuma-alueella on poniajeluita ja leikkejä lapsille sekä Laineen Tivoli. Myös useat torin ympärillä sijaitsevat liikkeet pidentävät aukioloaikojaan.

Tapahtuman kasaaminen on vaatinut suuren määrän työtunteja ja saumatonta yhteistyötä niin järjestävien tahojen kuin sidosryhmienkin kesken.

– Loimaalla aina sanotaan yhteistyön olevan vaikeata, kun ollaan niin ”kateellisia toisillemme”. Tällainen tapahtuma on yksin aivan mahdoton järjestää, ja yhteistyö Kauppalan välillä toimii loistavasti. Emme me osaa olla kateellisia toisillemme, kiittelee Arra.

– Kaupunki myös ymmärtää tapahtuman merkityksen ja kaupungin kanssa yhteistyö esimerkiksi lupien kanssa on toiminut hyvin, kertoo Pärssinen.

Tapahtumalle on järjestäjien mukaan kertynyt jo tunnettuutta ja paikalliset yrittäjät ovat innokkaasti mukana.

– Kun tapahtuma on kaikkea muuta kuin lentopalloa tai ylipäätään urheilua, niin ihmiset kyllä tämän tietää ja muistaa. Mielestäni jopa yllättävän paljon tämän perään kysellään, tuumii Jankko lentopallon toiminnanjohtaja Katariina Kojo .

Rämön mukaan tapahtumaan on enää pelottavan vähän aikaa, vaikka järjestelyt hyvällä mallilla ovatkin. Viimeisten päivien hän uumoilee tuttuun tapaan olevan aikamoista rallia mutta kertoo kaikkien halukkaiden yritysten mahtuvan mukaan.