Hirvimetsän uusi päiväkoti aloittaa toimintansa aikataulussa elokuun alussa

0
Hirvimetsän päiväkoti LL Arkisto

LOIMAA/HIRVIKOSKI Loimaan kaupungin rakennuttama, vastavalmistunut Hirvimetsän päiväkoti Hirvikoskella aloittaa toimintansa elokuun ensimmäinen päivä. Se tulee korvaamaan aiemmin toimineet Mahla- ja Kitkonpuiston yksiköt.

Uuden rakennuksen myötä saman katon alle asettuu neljä päiväkotiryhmää sekä koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaryhmä. Varhaiskasvatusjohtaja Heidi Kauti kiittelee sekä lasten että henkilökunnan arjen helpottuvan, kun kaikki ovat tästä lähtien yhdessä paikassa.

Kaikkiaan uuteen rakennukseen tulee noin sata lasta. Päiväkotiryhmistä kolme on 21-paikkaista ja yksi on 12-paikkainen. Pienin ryhmä on tarkoitettu alle kolmevuotiaille lapsille. Koululaisten ryhmätilat ovat puolestaan mitoitettu 35 lapselle.

Henkilökunta siirtyy uusiin tiloihin vanhoista yksiköistä, mutta myös uusia on rekrytoitu. Päiväkodinjohtajaksi on valittu Mahlakodin entinen päiväkodinjohtaja Tarja Huhtala ja hänen varallaan toimii Kitkonpuiston entinen päiväkodinjohtaja Taru Mäkinen.

Suurin osa päiväkotiin tulevista lapsista on Hirvikoskelta, mutta Kautin mukaan yksikköön on haettu myös melko laajalta alueelta ympäri Loimaata.

– Hirvikoskella on aika paljon työpaikkoja, joten moni tuo lapsensa sinne esimerkiksi työmatkallaan.

NOIN 1 200 neliön tilat metsäisine pihoineen ovat Kautin mukaan todella toimivat ja hyvät. Esimerkiksi rakennuksen keskellä sijaitseva liikunta- ja ruokasali saa häneltä kiitosta.

– Se on tosi iso ja korkea. Siinä on hyvää myös se, että jokaisella ryhmällä on oma sisäänkäyntinsä tilaan.

Lisäksi kullekin ryhmälle rakennetut omat uloskäynnit ja kuraeteiset helpottavat Kautin mukaan toimintaa huomattavasti.

– Osassa vanhoja tiloja oli yhteinen sisääntulo ja kuraeteinen. Nyt kaikki voivat pysyä omissa ryhmissään, kun toisiin tiloihin ei ole enää kulkua ryhmätilojen läpi. Lisäksi omat kuraeteiset ovat todella hieno asia.

Hän sanookin uudesta päiväkodista tulleen juuri toivotunlainen.

– Tätä on valmisteltu jo vuodesta 2018 alkaen, ja työtä on tehty pitkäjänteisesti sen eteen, hän kiittelee suunnittelukokouksiin osallistuneita päiväkodinjohtajia ja henkilökuntaa.

PÄIVÄKODIN ja pihapiirin rakensi Helsingissä pääpaikkaansa pitävä Fixcel Group oy. Työpäällikkö Vesa Honkavaara sanoo kaiken menneen lähes täydellisesti suunnitelmien mukaan. Yrityksen Hämeenlinnan tehtaalta tuodut moduulit asennettiin paikalleen huhtikuussa.

– Kaikkiaan tähän oli arvioitu menevän kaksi ja puoli kuukautta, eikä se siitä juuri ylittynyt, hän toteaa ja mainitsee pientä viivästystä tulleen ainoastaan ulkomailta tilattujen pihakalusteiden kanssa.

Budjettiin tehtiin pieni korjaus siltä osin, kun rakennuksen paikkaa päätettiin siirtää kahdeksan metriä. Näin tontilla sijaitsevia vanhoja mäntyjä ja kuusia ei tarvinnut kaataa. Lisäksi rakennusta tuotiin hiukan alemmas, jotta pihalle ei jouduttu rakentamaan korkeuseroista johtuvia penkereitä.

– Muuten kaikki meni suunnitelmien mukaan. Yhteistyö kaupungin rakennusvalvonnan ja paikallisten yrittäjien kanssa on sujunut todella hienosti, Honkavaara kiittelee lakaistessaan viimeisiä roskia juuri asvaltoidulta pihamaalta.