Jauhijoen silta puretaan Oripäässä

0
Jauhijoen silta puretaan ja korvataan teräsrummulla.

Liikenne ohjataan kiertotielle 28. ja 29. heinäkuuta

ORIPÄÄ Varsinais-Suomen ely-keskus aloittaa Oripäässä maantiellä 12554 (Tanskilan oikotie) sijaitsevan Jauhijoen sillan uusimistyöt heinäkuun lopussa.

Nykyinen Jauhijoen silta on tyypiltään teräsbetoninen laattasilta, ja sen korjaus ei ole huonokuntoisuuden takia enää tarkoituksenmukaista. Silta puretaan pois ja uusitaan teräsrumpuna.

Liikenne työmaan kohdalla joudutaan katkaisemaan uusimistöiden ajaksi. Liikenne ohjataan kiertotielle torstaina ja perjantaina 28. ja 29. heinäkuuta. Uusimistöiden työnaikaisena kiertotienä käytetään maanteitä 210 (Yläneentie-Oripääntie) ja 12553 (Sydänojantie).
Sillan uusimistyöt alkavat heinäkuun viimeisellä viikolla valmistelevilla töillä.

Liikenne siltapaikalla katkaistaan torstaina aamulla kello 9, jolloin nykyisen sillan purkutyöt aloitetaan. Töitä tehdään yhtäjaksoisesti, ja liikenne siltapaikalla avataan uuden teräsrummun asennuksen jälkeen viimeistään perjantaina kello 9.

Kiertotien pituus on 32 kilometriä. Työt jatkuvat siltapaikan viimeistelytöillä katkoajan jälkeen ja valmistuvat elokuun aikana.

Liikennemäärä sillalla on noin 98 ajoneuvoa vuorokaudessa. Töistä aiheutuu haittaa liikenteelle. Tienkäyttäjiltä toivotaan varovaisuutta työmaan kohdalla liikuttaessa.