Kansanvallan päivänä lippu salkoon

0
Mielipiteet Loimaan Lehteen toimitus@loimaanlehti.fi

Suomen eduskunta päätti 18.7.1917 eli 105 vuotta sitten äänin 136–55 ottaa käytännössä kaiken vallan Suomessa itsenäiselle Suomen valtiolle.

Voimme hyvällä syyllä pitää tätä itsenäisyysjulistuksenamme, jatkotapahtumat olivat kuitenkin niin häpeällisiä monille silloisille päättäjillemme, että vasta 6.12. on päivä jolloin nykyään itsenäisyyttämme juhlimme.

Tosi sääli, sillä keskikesällä lähes yöttömänä yönä olisi paljon mukavampi juhlia itsenäisyyttä kuin mitä nyt teemme arvostellessamme kotisohviltamme vuoden pimeimpänä aikana linnanjuhlien naisten kaula-aukkojen näkyvyyttä tai näkymättömyyttä!

Muutenkin kesältä puuttuu liputuspäiviä (Suomen liputuskäytäntö on muuten kyllä tosi hyvä); siniristilippu Suomen suvessa on yksi hienoimpia näkymiä ja muutenkin parhaita kansakuntaa yhdistäviä tekijöitä.

Kansanvallan päivän liputusta on suositeltu 17.7. joten eipä muuta kuin lippu salkoon!

Hannes Mikkola
Kojonperä