Lähetyshiippakunnan kesäjuhla Loimaalla – yleisömäärä nousee yli tuhannen

0
Lähetyshiippakunnan kesäjuhlan valmistelut alkavat tiistaina.

LOIMAA Suomen evankelisluterilainen lähetyshiippakunta järjestää kesäjuhlansa jälleen Loimaalla. Kolmepäiväinen tapahtuma sijoittuu Loimaan evankeliselle kansanopistolle Hirvikoskelle ja alkaa näkyä katukuvassa tiistaista alkaen.

Järjestelytalkoot starttaavat tiistaiaamuna kuorma-autokontin purkamisella ja juhlakentän telttojen pystytyksellä.

Juhlan operatiivinen johtaja Miika Nieminen iloitsee tapahtuman lähestyvän hyvin odotuksin. Loimaalla juhla on kolmatta kertaa, eikä se ole sattumaa.

– Järjestelyt ovat Loimaalla sujuneet aina erinomaisesti. Evankelinen kansanopisto ansaitsee suuren kiitoksen, samoin loimaalaiset yrittäjät, jolta olemme saaneet kaiken tarvittavan. Ja tietenkin talkoolaiset, joita ilman tämän mittaluokan tapahtuma ei onnistuisi millään, Nieminen toteaa.

Talkoolaisia on kaikkiaan 320, ja heitä saapuu ympäri Suomen. Tehtävää on tuleville päiville runsaasti. Iso ponnistus on muun muassa 2 000 henkeä vetävän juhlateltan pystytys. Yleisömäärän Nieminen arvioi olevan runsaimmillaan lauantaina.

– Olemme ennakoineet perjantaille 700, lauantaille 1 200 ja sunnuntaillekin vielä yli tuhat osallistujaa. Tapahtuma on kaikille tulijoille avoin, Nieminen korostaa.
Kesäjuhla alkaa perjantaina, jonka ohjelmasta Nieminen nostaa esiin ajankohtaiskeskustelun: ”Eurooppa tienristeyksessä”. Juhlateltassa keskustelevat Timo Soini, Risto Soramies ja Jouko Talonen. Lauantaina on ohjelmassa muun muassa ”Tunnustukselliset luterilaiset maailmalla”, piispa Hans-Jörg Voigt Saksasta vierailee. Tapahtuman ordinaatiomessu on sunnuntaina, jolloin piispa Juhana Pohjola vihkii kaksi uutta pastoria

Kesäjuhlan teema on ”Tässä on tie”, joka on myös sunnuntain iltapäivän lähetysjuhlan otsikko.
– Iso ilonaihe, että innostus on suurta, jo heti talkoisiin osallistumisessa, Nieminen kiittelee juhlan lähetessä.