Melliläjärven ympäri juostiin kilpaa jo seitsemännen kerran

0
Yhden kierroksen juosseet lapset, nuoret ja vanhukset lähtivät matkaan ensimmäisinä.​

MELLILÄ Seitsemättä kertaa järjestetty Melliläjärven ympärijuoksu keräsi jälleen runsaasti kuntoilijoita kiertämään 1,8 kilometrin mittaista lenkkiä. Alle 15-vuotiaiden ja yli 70-vuotiaiden sarjoissa lenkki kierrettiin kerran ja muissa sarjoissa kolme kertaa.

Mellilän kyläyhdistyksen, Mellilän Huovien ja Loimaan kaupungin järjestämän tapahtuman lähtölistoille saatiin tänä vuonna 93 ilmoittautunutta. Aikaisemmissa juoksuissa osallistujia on ollut noin 200, joka oli myös tämän vuoden tavoitteena.

Lämmin lenkillä tuli otollisesta ilmasta huolimatta. Arto Alaspää viilensi itseään viimeiselle kierrokselle lähtiessään.

Päivän nopein oli Hämeenlinnan Hiihtoseuraa M40-sarjassa edustanut Vesa-Matti Seppälä, joka kiersi 5,4 kilometrin kokonaismatkan ajassa 20:47. Myös naisten nopein menijä löytyi N40-sarjasta, kun punkalaitumelainen Anna-Liisa Häkkinen karisti Kangasalan Kisan Ada Aarnion kannoiltaan viimeisellä kierroksella. Ainakin kolmannen voittonsa Melliläjärvellä napanneen Häkkisen loppuaika oli 24.25. Naisten yleisen sarjan voittoon juossut Aarnio ylitti maaliviivan 33 sekuntia myöhemmin.

Naisten yleisen sarjan voittaja Ada Aarnio pysyi kaksi kierrosta N40-sarjan voittaneen Anna-Liisa Häkkisen tahdissa. Maaliin Häkkinen ehti puoli minuuttia nopeammin.

Kohtalaisen vaativaa lenkkiä kiertämässä nähtiin monenlaisen juoksutaustan hankkineita kisaajia. Miesten yleisen sarjan neljänneksi juossut Joni Lähteenmäki kertoi innostuneensa juoksemisesta reilu vuosi sitten.

– Aikuisiällä sitä alkoi miettiä, että jotain pitää tehdä, ja juoksu vei sitten mennessään.

Lähteenmäen loppuveto ei tullut aivan hänen toivomallaan vauhdilla. Mäkisen maaston ja taustalla olleen kovan treeniviikon luomat poltteet pohjelihaksissa piirsivät miehen kasvoille vakavan irvistyksen. Juoksussa lihaskivut kuitenkin ovat pääsääntöisesti ihania, ja Lähteenmäkikin alkoi jo suunnitella seuraavia kilpailujaan.

– Ainakin näihin lähialueen kisoihin yritän osallistua, ja maraton on haaveissa.

M60-sarjan voittanut Pekka Leppänen nautti kotikenttäedusta. Melliläjärven ympäristö kuuluu Leppäsen jokaviikkoisiin lenkkireitteihin, mutta silti kisavauhdilla kirmatut mäet pistivät kokeneen juoksijan koville. Reilun kuukauden päästä juostavalle Paavo Nurmen maratonille valmistautuvalla Leppäsellä on myös ensimmäinen maraton vahvasti mielessä. Vaikka hän juoksikin sen jo 25 vuotta sitten.

– 1997 juoksin ensimmäisen ja nyt on yli 60 maratonia takana. Ensimmäisen maratonin aika oli kolme tuntia ja 37 minuuttia, ja se on realistinen tavoite tänä vuonnakin. Sitten voi sanoa, että kunto on säilynyt, Leppänen naureskeli.

Pekka Leppänen nautti omissa lenkkimaisemissa kisaamisesta.

Keskiviikkona aivan kaikkien tavoitteet eivät täyttyneet, vaan tervettä kehitystarvetta jäi hampaankoloon. Heidi Hakulinen oli luvannut ja päättänyt monesti, ettei enää osallistu juoksutapahtumiin, mutta hän löysi itsensä kuitenkin jälleen lähtöviivalta. Tavoitteena oli pysyä kolmen vuoden takaisessa vauhdissa ja alittaa 30 minuutin rajapyykki.

– Nyt ei kunto riittänyt kolmen vuoden takaisiin tuloksiin. Ensi vuonna lupaan juosta kisan alle puoleen tuntiin.

Rennolla mielellä matkaan lähtenyt Mauri Nurmi nautti virkistystä ensimmäisen kierroksen jälkeen.