UUTTA KEHIIN Oma talo muuttui juhlatilaksi

0
Talo, johon Patruuna on perustettu, on Katri Ahokkaan lapsuudenkoti ja nimetty hänen isänsä Mauno Kurpan muistoksi. Katri ja Petri Ahokas pyörittävät juhlapaikkaa yhdessä.

LOIMAA/KURITTULA Loimaalaiset Katri ja Petri Ahokas ovat asuneet viimeiset kuusi vuotta pääasiallisesti Säkylässä Pyhäjärven rannalla mökillään. Työt Pyhäjärven alueen mökkien talkkareina on pitänyt kiireisenä, joten heidän omakotitalonsa uima-altaineen Loimaalla on ollut pitkään tyhjillään. Sille oli keksittävä uusi käyttötarkoitus.

– Halusimme hyödyntää tyhjillään olevaa omakotitalomme, koska siellä on niin paljon tilaa ulkona ja sisällä. Täälläpäin taloja on myös vaikea myydä eteenpäin. Lisäksi oli mukavaa pitää oma kotipaikka itsellä, mutta käyttää sitä jollain järkevällä tavalla hyödyksi. Saimme päähämme, että perustetaan taloon juhla- ja majoitustilat peltomaisemien keskelle, Katri Ahokas selvittää.

Ahokkaat alkoivat laittaa omakotitaloaan kuntoon, jotta siitä tulisi sopiva paikka juhlatilaksi.

– Aloimme remontoida taloamme vuokrakäyttöön niin yksityisille kuin yrityksille. Se sopii juhlatilaksi tai vaikka mökkikäyttöön isommalle porukalle, Katri Ahokas kertoo.

Oman talon vuokraaminen eteenpäin kodinomaisena juhla- ja majoitustilana tuntuu Ahokkaista luontevalta vaihtoehdolta. Juhannuksen alla talo vuokrattiin ensimmäisten vieraiden käyttöön.

– Olemme vuokranneet mökkejä myös Säkylässä, joten meillä on ollut hyvä kokemus kiinteistöjen vuokraamisesta eteenpäin. Tuntuu hyvältä, että myös meidän omalle talolle on käyttöä, jos emme kerran siellä itse asu, Petri Ahokas sanoo.

Jo 90-luvulta asti yhdessä työskennellyt pariskunta päätti laajentaa yritystoimintaansa. Ahokkaat perustivat Patruunan juhla ja majoitus oy:n, jotta voivat vuokrata omakotitaloaan juhla- sekä majoitustilana.

– Olemme yrittäneet yhdessä jo pitkään, joten meille on ollut luonnollista tehdä yhdessä töitä päivästä toiseen. Olemme jo kasvaneet siihen, ja hyvin se on meillä keskenään sujunut. Meillä oli ensin maatilayritys, silloin viljelimme täällä kotitilallamme viljaa. Myös mökkitalkkareina toimimme yhdessä, Katri Ahokas lisää.

Ahokkaat kertovat, että talossa on tilaa 50 hengelle, ja nukkumaan mahtuu noin 15. Juhlien ruokapuolta toteutetaan yhteistyössä paikallisen pitopalvelun kanssa.

Patruunaksi yritys nimettiin, koska vuokrattava talo on edesmenneen teollisuusneuvos ja kansanedustaja Mauno Kurpan rakentama.

– Halusimme ottaa minun isäni jotenkin tässä myös esille, sillä talo on minun syntymäkotini. Meillä on yhdessä huoneessa hänestä kertovia kirjoja ja muita muistoesineitä. Tuntui tärkeältä ottaa isän historia huomioon talossa, Katri Ahokas kertoi.