PÄÄKIRJOITUS Mitalisadetakit hollille

0
LL Arkisto

Penkkiurheilijat ovat mukavasti jo toipuneet jääkiekkokauden päättymisestä, joten on hyvä aika heittää jälleen unirytmeillä vesilintua. Toiseksi suosituimman urheilulajin kulta-aika alkoi eilen, kun yleisurheilun MM-kilpailut Yhdysvaltojen Eugenessa käynnistyivät.

Kulta-aika saattaa tosin olla hieman harhaanjohtava termi, koska varsinaista mitalisadetta ei voi suomalaisten ennätyssuurelta joukkueelta odottaa.

Kulta-aika ei päde myöskään kellonaikoihin, sillä maratonia ja kävelyä lukuun ottamatta kymmenen tunnin aikaero vie lajit yön pimeähköille tunneille.

Keihäsmiesten ulkopuolelta MM-kisojen palkintokorokkeelle on viimeksi kiivennyt Helsingissä 2005 pronssia napannut pituushyppääjä Tommi Evilä. Eugenessa tämän tilaston päivittäminen vaatisi esimerkiksi Wilma Murrolta tai Senni Salmiselta nappionnistumista ja hivenen tuuriakin, mutta mahdollisuudet ovat olemassa.

Vaikka Suomen joukkueen koko perustuukin pitkälti ranking-järjestelmän optimointiin eikä absoluuttisiin huippuihin, on Suomen yleisurheilun taso yleisesti lähestynyt maailman kärkeä. Samalla loimaalaisia nuoria hivuttautuu kohti kansallista kärkeä, ja nähtiin paikallista väriä jo nuorten EM-kilpailuissakin.

MM-kisojen jälkeen ehtii levähtää kolmen viikon ajan, ennen Münchenin EM-kilpailuja. Siinä on juuri sopivasti aikaa toipua aikaerorasituksesta, mutta mitalisadetakit kannattaa pitää hollilla. KR