PÄÄKIRJOITUS Näin Loimaalla!

1
Onhan Loimaalla nähtävyyksiä! Kuva: LL arkisto

Loimaa mainittu! Näin Loimaalla! Osa loimaalaisista, varsinkin sosiaalisen median käyttäjistä, kertoo kiiruusti kaikille, kun Loimaa nousee epäsuotuisassa valossa esiin. Moni reagoi kyseisenlaisiin nettilinkkauksiin naurunaamalla ja kommentoimalla niitä pahansuovasti.
Tällainen käyttäytyminen on kummallista. Kuin kakkisi keskelle omaa asuntoaan.
Totta kai täällä, kuten missä tahansa kaupungissa, on ongelmia ja epäkohtia. Ongelmista pitää kertoa avoimesti, jotta niihin osataan tehdä ja vaatia parannuksia. Asiat eivät kuitenkaan parane höröttelemällä ilkeästi ties missä ympäristöissä. Iva ei auta oman kaupungin kehittämisessä.
Tuore seutukaupunkien vetovoimatutkimus ei mairittele Loimaata. Tutkimuksen mukaan kaupungin imago koetaan heikoksi sekä ulkoisesti että sisäisesti. Maineeltaan parhaimmistoon sijoittuivat muun muassa Rauma, Kalajoki ja Kuusamo, jotka ovat suosittuja matkailukohteita. Loimaalla ei ole maailmanluokan puutalokortteleita, kilometrien hiekkarantoja eikä laskettelukeskusta, mutta arkista hyvää kuten palveluja ja harrastusmahdollisuuksia täällä on vähintään yhtä paljon kuin vastaavankokoisissa muissa kaupungeissa.
Tutkimuksessa todetaan, että maine syntyy ulkopuolelta mutta sen perusta luodaan oman kaupunkiyhteisön jäsenten kesken. Pilkallinen jankutus ja kotikaupungin mollaus satavat muiden kaupunkien laariin. SH

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.