Puhelimitse ei kannata tällä hetkellä yrittää varata aikaa neljänteen koronarokotukseen

0
LL Arkisto

LOIMAAN SEUTU Neljänsien koronarokotteiden antaminen aloitetaan Loimaalla ja Oripäässä elokuussa. Loimaan terveydenhuollon tartuntataudeista vastaava hoitaja Mari-Kaisa Heikkinen kertoo, että ensimmäinen päivä on Loimaan pääterveysasemalla keskiviikkona 10.8. kello 16–18 ja se on tarkoitettu yli 70-vuotiaille. Ajanvaraus tapahtuu netin kautta.

– Kaikki yli 70-vuotiaat voivat varata nyt ajan netistä neljänteen rokotukseen. Puhelimella ei kannata yrittää, sillä lomien vuoksi resurssimme ovat rajalliset, Heikkinen painottaa.

Pop up -päiviä järjestetään Loimaalla kaksi, joista ensimmäinen on lauantaina 13.8. kello 9–15 pääterveysasemalla. Silloin rokotteen voivat tulla hakemaan kaikki yli viisivuotiaat, joilla rokotussarja on kesken. Neljänsiä rokotteita annetaan kaikille yli 70-vuotiaille sekä 18–69-vuotiaille, jotka kuuluvat lääketieteelliseen riskiryhmään. Lauantaina 20.8. kello 9–15 neljännen rokotteen voivat tulla hakemaan myös yli 60-vuotiaat.

Oripääläisten pop up -rokotus pidetään keskiviikkona 24.8. kello 12–18 Oripään terveysasemalla. Silloin rokotetaan kaikki yli viisivuotiaat ykkösannoksesta kolmoseen. Neljännen annoksen voivat hakea ne, joita THL:n uusi suositus koskee eli 60–79-vuotiaat sekä 18–69-vuotiaat, jotka kuuluvat lääketieteelliseen riskiryhmään.

THL:n uusien suositusten mukaan neljänsiä rokoteannoksia suositellaan annettavaksi henkilöille, joilla on suurin lääketieteellinen riski vakavalle koronataudille. Niitä annetaan portaittain siten, että ensin rokotetaan 70–79-vuotiaat, sen jälkeen tulevat 18–69-vuotiaat lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvat ja kolmanneksi 60–69-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteelliseen riskiryhmään.

Neljäs annos voidaan antaa, kun kolmannesta rokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta. Jos on saanut kolme rokoteannosta ja sairastanut koronan, neljättä rokotetta ei nyt tarvitse ottaa.