Raviväki kansoittaa Loimaan ja Ypäjän majoitustilat viikonloppuna

0
Kuninkuusravit heijastuu myös Ypäjän Hevosopiston arkeen. Karoliina Lindholm sanoo, että majoittujia on tulossa ensi viikonloppuna tavallista enemmän.

LOIMAA, YPÄJÄ Viikonloppuna Forssassa pidettävä raviurheilun suurtapahtuma Kuninkuusravit tulee kuulumaan ja näkymään myös Loimaalla ja Ypäjällä. Tapahtumaan odotetaan kymmeniä tuhansia ihmisiä, mikä tarkoittaa majoittajille vilkasta viikonloppua.

Ypäjäläisen majatalon Villa Emilian yrittäjä Minna Alakoski sanookin ihmisten olleen liikkeellä todella hyvissä ajoin.

– Meillä varattiin kaikki huoneet täyteen jo vuosi sitten, hän kertoo.

Myös Loimaan Seurahuone on täynnä tulevana viikonloppuna. Hotellipäällikkö Camilla Grönholm-Matikainen sanoo ensimmäisten kyselijöiden ottaneen yhteyttä viime kesänä, ja yli puoli vuotta sitten hotelli oli varattu raviviikonlopun osalta täyteen.

– Kaikki on myyty, hän tiivistää tilanteen.

Vasta vajaa pari kuukautta sitten ovensa avannut Huoneistohotelli Vihannonkulma Loimaan keskustassa ehti myös mukaan palvelemaan Kuninkuusraveihin osallistuvia asiakkaita.

– Kaikki yhdeksän huonetta on varattu, Laura Lankinen toteaa ja sanoo kyselyjä alkaneen tulla heti sen jälkeen, kun he ilmoittivat vapaista huoneista ravimajoituksia organisoivalle taholle.

Ravit näkyy selkeänä piikkinä myös Ypäjän hevosopistossa, jossa on petipaikkoja noin 250. Vastaanottovirkailija Sari Raiskio sanoo joitakin huoneita olevan vielä vapaina. Lisäksi isommille ryhmille pystytään järjestämään yöpymistiloja oppilasasunnoista, sillä opiskelijat tulevat vasta elokuussa.

– Oppilasasunnoista saadaan helposti räätälöityä isommallekin porukalle tilat, Raiskio lupaa.

YLEISESTI OTTAEN seudun matkailukesä sujuu vaihtelevasti. Loimaalla, jossa järjestetään useita isoja tapahtumia kesän aikana, riittää myös majoituspalveluja käyttäviä turisteja.

– Matkailu on selvästi piristynyt koronan jälkeen, ja kaikki kesäviikonloput ovat olleet vilkkaita ja hotelli jopa täynnä. Myös arkena on riittänyt kävijöitä, Seurahuoneen Grönholm-Matikainen kertoo.

Samaa sanoo Vihannonkulman Laura Lankinen, vaikka kokemusta onkin vasta lyhyeltä ajalta.

– Meillä on ollut kävijöitä Sotkamoa, pääkaupunkiseutua ja ihan Eurooppaa myöten.

Villa Emilian Minna Alakoski toteaa puolestaan, että Ypäjällä matkailun piristyminen ei näy. Hän epäilee syyksi sitä, että koronarajoitusten jälkeen ihmiset lomailevat ulkomailla.

– Lisäksi polttoaineen hinta vaikuttaa. Nyt ei lähdetä ihan helpoin perustein ajamaan pidemmälle, hän uskoo.

Alakosken tavoin Hevosopiston Sari Raiskio epäilee hintojen vaikuttavan ihmisten matkustushalukkuuteen.

– En usko, että korona on enää se syy, ennemminkin uskon kustannusten nousun vaikuttavan.

Lomamökki Roinetta Ypäjällä vuokraava Outi Perho on myös huomannut kysynnän hiukan hiljentyneen.

– Mökkiä on kysytty tasaisesti, mutta ei niin paljon kuin ennen koronaa. Raviväeltä kyselyjä on tullut pariin kolmeen otteeseen, mutta meillä oli silloin jo varaus mökkiin.