Sairaalan kattoa korjataan syksyn aikana

0

LOIMAA Tyksin Loimaan sairaalan vesikattoa remontoidaan kolmena erillisenä urakkana, ja työt alkavat näillä näkymin elokuun alussa.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin rakennuttamispäällikkö Timo Miikkulainen kertoo, että ensimmäinen osaurakka on saatu kilpailutettua ja urakoitsijaksi on valittu loimaalainen Raleka oy. Kyseiseen urakkaan sisältyy sairaalan D-osan vanhan tiilikaton korjaaminen.

– Kyse on aika pienestä korjauksesta, hän luonnehtii ja arvioi töiden kestävän 2–3 viikkoa.

Syksyn mittaan sairaalassa korjataan myös A-osan huopakattoa ja porrashuoneen peltikattoa. Nämä urakat kilpailutetaan erikseen kesän lomakauden jälkeen.

– Huopakaton osalla on ollut vuotoja ja niitä on korjattu aikaisemmin paikkaamalla. Nyt haluamme pidempiaikaisen ratkaisun, Miikkulainen luonnehtii.

Hänen mukaansa sairaalan toimintaan remonttitöillä ei ole vaikutuksia.

– Siinä ei ole osastoja suoraan alapuolella paitsi huopakaton osalta.

Rakennuttamispäällikkö perustelee urakoiden pilkkomista pienempiin kokonaisuuksiin muun muassa töiden luonteella, sillä esimerkiksi huopakattotyöt eroavat koko lailla tiilikatteen uusimisesta.

Hän kertoo, että alun perin työt kilpailutettiin jo viime vuonna, mutta tuolloin saadut tarjoukset olivat kalliita.

Sairaanhoitopiiri on varannut talousarviossaan yhteensä 300 000 euroa sairaalan vesikatteen remonttiin (LL 22.1.).

Miikkulainen sanoo, että tällä kertaa kilpailutuksen toteutuksessa on lähdetty hakemaan erityisesti paikallisia urakoitsijoita, vaikka luonnollisesti jokainen halukas voi jättää tarjouksen.

Hän on hivenen huolissaan markkinatilanteesta ja siitä, saadaanko muihin urakoihin tarjouksia sisälle.

– Esimerkiksi materiaalien hinnat nousevat ja hinnat muuttuvat nopeaan tahtiin.