Suvipihalla!-tapahtuma 31.7. Yhdeksän kohdetta, yksi uusi vielä mukaan

0
Mirja Tiirin pihalta löytyy jos jotakin, aina hyötykasveista koristepensaisiin.

Marjatta Tuomisto, Kuninkaistentie 123, Kojonkulma

Maalaistalon pihapiiri, jonka erikoisuus ovat muotoon leikatut kuuset – niitä on parisataa. Pihaa on laitettu jo yli neljäkymmentä vuotta. Tutustumisen arvoisia ovat myös perennat ja pensaat. Vierailuaika on kello 15–20, ja tulijoille on hyvin parkkitilaa.

Hamarin puutarha, Kyyköntie 68, Loimaa

Hamarin puutarhassa touhutaan jo neljännessä sukupolvessa. Puutarhassa on useita monilajisia ja rönsyileviä istutuksia sekä kaksi kasvihuonetta, puutarhavaja ja keittiötarha. Puutarhassa voi vierailla kello 10–17. Lasten kahvilasta saa ostaa pientä suolaista ja makeaa puutarhassa nautittavaksi.

Marjatta ja Aulis Vanha-Perttula, Lönnrotinkatu 11, Loimaa

Vanha omakotitalo hyvin hoidettuine pihoineen rintamamiestalojen alueella. Alle tuhatneliöisessä pihassa on omenapuita ja marjapensaita, tontilla on silmänruokana ja kiintopisteenä myös patsaita sekä huvimaja. Vierailla sopii kello 10–15.

Mirja ja Tauno Tiiri, Myllykyläntie 672, Oripää

Kyseessä on vanha maalaistalon pihapiiri monine rakennuksineen. Alue on kuusiaidan ympäröimä. Pihalle on käynti ainoastaan portista, eikä pihaan voi ajaa. Pihan kasveja ovat muun muassa monivuotiset perennat, omenapuut ja marjapensaat. Vierailuaika on kello 11–18.

Eeva ja Paavo Kaukainen, Välimettänlenkki 45, Loimaa

Pihapiiriin kuuluu ulkosauna, joka on käytössä melkein ympäri vuoden. Puutarhan huvimajalla on myös paljon käyttöä.

Kyseessä on niin sanottu tavallinen piha hyvin hoidettuna. On muun muassa daalioita, pasuunoita, ruusuja, auringonkukkia, omenapuita, marja-pensaita, pieni mansikkamaa ja hyvin hoidettu nurmikko.

Myynnissä on leivonnaisia sekä hilloja, ja muutoin ilmainen pipari-mehu-tarjoilu. Vierailuaika on kello 10–15.

Johanna ja Juhani Raikkonen, Kesärläntie 55, Loimaa

Piha on vanha maalaistalon pihapiiri omassa rauhassa peltojen ympäröimänä. Vanhojen istutusten lomaan on rakennettu kivetyksiä sekä viihtyisiä oleskelupaikkoja hyödyntäen pihalla kasvavia vanhoja puita. Istutuksista löytyy havuja, perennoja, kärhöjä sekä ruusuja. Pihalla voi vierailla kello 10–16. Paikalla on kesäkahvila, kahvittelupaikkoja myös katoksen alla. Parkkitilaa löytyy melko hyvin.

Tiina ja Ilpo Uuttu, Kranintie 211, Koski Tl.

Honkapirtin pihalla yhdistyy luontevasti puutarha ja luonto. Kukkien ja luonnonkasvien lisäksi pihalta löytyy hyötykasveja: yrttilaatikoita ja marjapensaita.

Piha on avoinna kello 11–14. Ostaa saa vohveleita ja kahvia (mobilepay ja käteinen).

Parkkitilaa on rajoitetusti Kranintien ja Vainiontien varrella.

Senja Pitkänen, Huovintie 432 Koski Tl.

Piha on rakennettu sorakuoppaan ja tontille on kaivettu kahden hehtaarin kokoinen tekojärvi. Pihalta löytyy erilaisia koristekasveja, kukkia, kasvimaalta hyötykasveja ja kasvihuoneesta viinirypäleköynnöksiä. Lisäksi on muun muassa koristepatsaita. Pihalla voi vierailla kello 11–15. Ennen pihaa hiekkatiellä on levennyskohta, johon voi jättää autot. Pihaan ei pääse ajamaan.

Ritva ja Veikko Enala, Juvolankuja 5, Loimaa

2 400 neliön tontti on rakentunut nykyiselleen noin 40 vuodessa. Nähtävänä on monimuotoinen omakotitalon piha ja puutarha, jossa on paljon puita ja kasveja, perennoja ja kukkia, myös myynnissä. Pihaan voi tutustua kello 9–17.