Virttaa houkuttelee rakentajia lupaamalla tulijoille sata talkootyötuntia

0
Virttaan kyläyhdistyksen sihteeri Mira Heikkilä, kyläduunari Pentti Jussilainen sekä yrittäjät Kimmo Sikiö ja Ossi Koski toivottavat uudet yrittäjät ja asukkaat tervetulleeksi kylään.

LOIMAA/VIRTTAA Virttaalla on kehitelty varsin kekseliäs ja omaperäinen kampanja houkutella uusia yrittäjiä ja asukkaita asettumaan kylään. Tulijalle on nimittäin luvassa rakennustyömaalleen sata ilmaista talkootuntia.

Ajatuksen isänä on toiminut kyläduunariksi itseään kutsuva Pentti Jussilainen. Ja kuten niin usein tapahtuu, parhaat ideat syntyvät tietysti saunanlauteilla.

– Mietin siellä istuessani, että millä me voisimme erottautua muista. Rohkenin sitten ehdottaa tällaista ideaa kyläyhdistykselle, jossa se otettiin innolla vastaan, hän taustoittaa ja sanoo talkooringissä olevan mukana 15 talonrakennuksen ammattilaista.

Hän sanoo Virttaalla olevan se ongelma, ettei siellä ole juuri myytäviä kohteita. Niinpä, jos sinne mielii tuoda yrityksensä tai perheensä, talo on rakennettava itse.

– Tuskin kukaan nyt pelkästään tämän sadan talkootunnin takia tänne tulee, mutta se auttaa liikkeelle lähdössä. Ottamalla yhteyttä kyläduunariin rattaat lähtevät pyörimään, kyläyhdistyksen sihteeri Mira Heikkilä toteaa.

Jussilainen ja Heikkilä sanovat lisäksi, että kampanjan myötä tutustuminen puolin ja toisin helpottuu.

– Rakentajalle tämä on hyvä tapa tutustua paikallisiin, ja samalla talkoolainen pääsee tutustumaan rakentajaan.

KAMPANJAIDEA on otettu Pentti Jussilaisen mukaan hyvin vastaan myös kaupungin suunnalta.

– Olemme käyneet keskusteluja hyvässä hengessä, ja selvästi myös siellä halutaan nähdä uusia ideoita.

Myös Heikkilä on tyytyväinen hyvästä vastaanotosta ja korostaa lisäksi, ettei kampanja ole millään tavalla Loimaalta pois vaan tuo kaupungille nimenomaan lisäarvoa.

Kyläyhdistyksen väellä ja yrittäjillä onkin vahva usko alueensa vetovoimaisuuteen, sillä kantatie 41 kulkee aivan kylän kylkeä pitkin ja lisäksi kunnallistekniikka on kunnossa. Kesän jälkeen tarjolla on myös valokuitukaapeli, joka takaa nopean nettiyhteyden vaativammallekin. Lisäksi rakentaminen hiekkamaastoon on Jussilaisen mukaan edullista.

– Tämä alue voi hyvinkin houkutella yrittäjiä ja asukkaita Turun suunnalta sekä Satakunnasta, koska liikenneyhteydet ovat niin hyvät, Jussilainen pohtii ja sanoo heidän olevan nyt oikeaan aikaan liikenteessä, kun Alastaron moottorirataakin aletaan kunnostaa.

– Sieltä porukasta löytyy varmasti myös tontinostajia.