700 ihmistä kävi hakemassa neljännen koronarokotuksen

0
700 kaupunkilaista kävi ottamassa neljännen rokotteen lauantaina. Kuva. LL:n arkisto

LOIMAA Lauantaina Loimaan terveysasemalla järjestetty pop up -koronarokotuspäivä toi paikalle 700 henkeä. Etukäteen ilmoitetun mukaisesti neljännen rokotuksen saivat hakea yli 70-vuotiaat sekä nuoremmat, jotka kuuluvat riskiryhmään. Kaupungin terveydenhuollon tartuntatautihoitaja Jenni Santamäki kiittelee ihmisiä aktiivisuudesta.

Olemme tyytyväisiä, että ihmiset lähtivät liikkeelle helteestä huolimatta.

Hän pahoittelee aamupäivällä syntyneitä, maksimissaan tunnin mittaisi jonoja, mutta työntekijöitä ei ollut hänen mukaansa enempää saatavilla.

Kiireestä huolimatta päivä sujui rokottajien mukaan hyvin, ja ihmiset olivat pääsääntöisesti hyväntuulisia.

Kolmeen mennessä olivat kaikki halukkaat ja rokotuksiin oikeutetut saaneet annoksensa. Muutama asiakas jouduttiin käännyttämään takaisin, sillä he olivat hakeneet neljännen rokotteensa jo keväällä. Myös sellaisia käännytettiin, jotka olivat ottaneet kolme rokotusta ja sairastaneet taudin.

Sairastettu tauti vastaa yhtä rokotusannosta, Santamäki muistuttaa.

KORONAROKOTUSTEN antaminen jatkuu torstaina, ja aikoja voi edelleen varata mieluiten sähköisesti.

Siellä on yksittäisiä aikoja jäljellä, sillä joku ajanvarannut kävikin jo lauantaina, Santamäki vinkkaa.

Seuraava pop up -päivä pidetään lauantaina 20.8. kello 9–15 Loimaan pääterveysasemalla. Silloin neljännen rokotuksen voivat tulla hakemaan kaikki, jotka ovat siihen oikeutettuja. Myös ne, joilla on rokotussarja kesken, voivat hakea pistoksen.

Oripään pop up -päivä pidetään puolestaan keskiviikkona 24.8. kello 12–18 ja silloin neljänsiä rokotuksia annetaan niille, jotka ovat siihen oikeutettuja. Jos rokotussarja on kesken, sen saa täydennettyä samana päivänä.

NELJÄNSIÄ rokotuksia annetaan yli 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Lisäksi annoksia tarjotaan 18–59-vuotiaille, jotka kuuluvat vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin ja 60 vuotta täyttäneille.

THL suosittelee, että erityisesti ikääntyneet hakisivat neljännen rokotteen.