Hurrikaani palkittiin liigan parhaasta tiedottamisesta

0
Anssi Rämö ja Valtteri Arra ymmärtävät Hurrikaanin toimistolta löytyvä vuosikelloa kohtalaisesn hyvin. Muilta sen ymmärtäminen vaatii edistynyttä salakielten taitamista.

LENTOPALLO Toista kertaa Lentopallon Liigatiedottaja -palkinnolla palkittu Hurrikaani-Loimaa ei aio jäädä kunniamaininnan jälkeen laakereilleen lepäämään.

– Suuri haaste on saada tietoa kaikille meidän kohderyhmillemme, toiminnanjohtaja Anssi Rämö kertoo ja lisää, ettei pelkästään sosiaalisen median reipastahtinen päivittäminen riitä, vaikka sen tekisi kuinka hyvin ja omaperäisesti.

Rämön mukaan koko Hurrikaanin taustatiimiä ajaa eteenpäin suuri halu olla entistä isompi myös parketin ulkopuolella. Aktiivisella tiedottamisella ja näkyvyydellä paikallisissa tapahtumissa joukkue saa kannattajat seisomaan entistä vankemmin Hurrikaanin takana, ja toiminta pyörii huolimatta siitä, voittaako joukkue vai ei.

– Onhan meidän tekemisemme somessa ja muualla myös täysin meidän itsemme näköistä. Voimme olla hyvinkin sarkastisia tai hulluja, mikä ei ehkä joillain paikkakunnilla tulisi kuuloonkaan, Jankko Lentopallon yhteisökoordinaattori Valtteri Arra toteaa.

OMAPERÄISTÄ ja palkittua sisältöä ei Arran ja Rämön mukaan voisi tehdä ilman huumorintajuista työporukkaa ja seuran hallituksen luottamusta ja täydellistä työrauhaa.

Liigatiedottaja-palkinto ei ole yhden tai kahden miehen palkinto, vaan se kuuluu koko ”timanttiselle poppoolle”. Jokaisella on siinä oma tärkeä roolinsa ja kaikki voivat luottaa työkavereihinsa. Jankko Lentopallon toiminnanjohtaja Katariina Kojo tosin pidetään kaukana kahvinkeittimestä, mutta kaikki muut toimet Kojolta luonnistuvat.

– Jussi Mäkelän Emesys ky hoitaa Ruutu-lähetysten kuvaamisen, tuottamisen ja ohjaamisen ilman, että meidän tarvitsee pelätä mitään pikselimössöä. Minun tarvitsee antaa siihen tuotantoon vain ääneni, Arra kertoo.

– Lisäksi Juuso Riponiemen kuvat pelastavat minunkin kirjoittamat peliraportit.

VAIKKA KAUSI käynnistyi harjoitusotteluiden osalta jo tiistaina ja Mestaruusliiga-kauden alkuunkin on vain noin viisi viikkoa, ei uuden kauden tiedotuskuvioita ole vielä suunniteltu lainkaan.

– Kaikki kehitysideat ovat lähtöisin aamukahvipöydästä, eikä ajatuksenjuoksu siellä ole koskaan kovinkaan rationaalista. Jotain hullulta kuulostavia ideoita kuitenkin aina nousee työstettäväksi, Rämö kertoo.

Joitain isomman linjan ajatuksia kehityslinjoista toki tekijöillä on.

– Koko ajan on tarkoitus kehittää paremmaksi. Ensi kaudella yritetään luoda uudenlaiset pelaajakortit ja kertoa tarinoita pelaajien taustalta, mutta toteutumisesta tai toteutuksen onnistumisesta ei ole mitään takuita, Arra nauraa.

”Toivottavasti laatu näkyy myös ulospäin”

LENTOPALLO Toukokuussa opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukipotista Jankko Lentopallon Yhteisö mukaan -hankkeelle myönnetty 23 000 euron tuki käytettiin tutun tekijän palkkaamiseen.

– Helppo oli tulla täysipäiväiseksi organisaatioon, kun toinen jalka oli jo vahvasti sisällä. Vuosien varrella on alkanut tulla vähintään naamatutuiksi ne ihmiset yrityksistä, jotka pitääkin tuntea, Jankko Lentopallon yhteisökoordinaattori Valtteri Arra toteaa.

Vuonna 2007 pystymetsästä Hurrikaanin kuuluttajaksi lähtenyt Arra ehti olla mukana talkoohengessä 13 vuotta, kunnes hän piti välivuoden. Viime kaudelle Arra siirtyi vastaamaan Hurrikaanin tiedottamisesta ja Ruutu-tuotannon selostuksesta.

– Jälkeenpäin ajateltuna oli tärkeä olla yksi kausi pois kuvioista, niin näki asiat etäämmältä ja intohimo tekemiseen kasvoi.

– Aika pitkälti teen nyt samoja hommia kuin aiemmin talkoilla. Kokopäiväisenä kaiken tekemisen laatu paranee ja on aikaa kehittää toimintaa. Toivottavasti se näkyy myös ulospäin.

Täysipäiväisenä työntekijänä näkee Arran mukaan mitä kaikkea urheilujoukkueen arkeen kuuluu ottelutapahtumien lisäksi. Edellisen kauden pesti alkoi vasta syksyllä, joten kulunut kesä on ollut silmiä avaava kokemus.

Arra kuvailee kuluneen kesän olleen harmaata kaaosta. Jankko Lentopallo on yhdessä Hurrikaanin kanssa järjestänyt läpi kesän toimintaa nuorille ja ollut mukana useissa paikallisissa tapahtumissa. Tulevan kauden kuvioita järjestellessä on yllättänyt löysiltäkin vaikuttaneiden aikataulujen kiireellisyys.

– Kiireestä, paineista ja tolkuttomasta stressistä huolimatta tämä on ihan älyttömän hienoa hommaa.