KOPIT Hallittua käytöstä, kiitos

0
Kuva: LL Arkisto/ Akseli Valmunen/TS

Eikö nuorisolle keksitä enää mitään järkevämpää tapahtumaa, kauheeta ryminää vaan ja vielä sunnuntaipäivä.

Voi kysyä onko nykyinen vapaa-ajanviettotapa soveliasta pääministeri Marinille. Pääministeriltä voisi odottaa hallittua ja arvovaltaista vastuunalaista käytöstä niin työssä kuin vapaa ajallakin. Pitääkö suomalaisten alkaa hävetä pääministerin toimia ja onko Suomi joutumassa muiden valtioiden silmissä naurunalaiseksi?

Uolevi

Lapsilisät voisi lakkauttaa kaikilta hyvätuloisilta. Rajaksi esimerkiksi 100 000 euroa perhekohtaisesti. Tai jopa alle sen. Lapsilisät eivät lisää intoa hankkia lapsia. Se on jo nähty. Pienituloisilla asia on eri. Valtio säästäisi ison summan rahaa eikä kukaan oikeasti kärsisi tästä muutoksesta. Kaiken huippu on ehdotus ylimääräisestä lapsilisästä kaikille. Sekö nyt pelastaa Suomen talouden. Laittaisivat senkin rahan polttoaineveron alentamiseen!
Surkein hallitus ikinä
Kyllä oli Loimaalla upea Finlandia Sirkus tapahtuma. Mahtavaa osaamista.
Ilo oli katsella
Luin Loimaan Lehteä 23.8. Silmääni pisti kaksi virhettä nimien taivutuksissa: Siv.8 kuvan alla: sukunimemme Helmi pitää taivuttaa Helmin ja mielestäni siv. 17: Sarka nimi pitää taivauttaa Sarkan. Erisnimissä taivutetaan näin eikä niin kuin, jos kysymyksessä olisi normaali substantiivi.
Kaarina Johansson o.s. Helmi
Kiitos palautteesta. Käytämme Suomen Maatalousmuseo Sarkaa käsittelevissä jutuissa Kotimaisten kielten keskuksen Kielitoimiston suosittelemaa Sarka-nimen taivutusta Saran, Sarassa ja niin edelleen.
Kati Uusitalo, päätoimittaja, Loimaan Lehti