Koulu alkaa – nyt myllätään arki uusiksi

0

Koulujen alkaessa arki myllääntyy uusiksi varsinkin niissä perheissä, joissa saatellaan nuorimpia peruskoululaisia joko ensi kertaa tai takaisin kouluun. Myös esikoululaisille kyseessä on iso juttu.

Koulujen alkamista kommentoidaan sanalla ”vihdoin” varmaan monessa kodissa. Ainakin vanhemmat. Vaikka kesäloma alkaessaan tuntuu ikuisuudelta, niin lopulta koulun kello taas soi ja palauttaa rytmin kesälaitumilla kirmanneille. Tilanne merkitsee huojennusta monille huoltajille, sillä pienimpien reppuselkien hoitojärjestelyt helpottavat lukujärjestyksen myötä.

Peruskoulu starttaa Ypäjällä huomenna ja Loimaalla torstaina. Oripäässä odotellaan vielä ensi viikkoon. Siellä koulutielle suunnataan maanantaina 15. elokuuta.
Arki mullistuu jonkin verran kaikilla. Työmatkoihin on syytä varata enemmän aikaa ja lisätä tietoista tarkkaavaisuutta liikenteessä. Kulkijoita tulee äkisti niin paljon lisää, että koulujen alun todella huomaa. Suojatiet kunniaan, vastuu on aikuisilla!

Yksi lisämullistus tulee olemaan hallinnollinen ja myös poliittinen, sillä sosiaali- ja terveyspalvelujen siirtyessä aluehallinnolle sivistystoimi tulee jatkossa olemaan kuntien suurin hallinnonala. Sitä ennen palataan kuitenkin ”vanhaan normaaliin”. Koronatoimien ja kouluverkkomuutosten jälkeen edessä on perinteinen syyslukukauden alku. AS