Loimaan väkiluvun muutos ei vain käänny

0
Vuoden 2016 penkkaritunnelmia Loimaalta. Kuva: Anu Salo.
Nuoria nuoria, lisää nuoria! Loimaa tarvitsee kipeästi väestörakenteen nuorennusta. Kuva: LL arkisto

LOIMAAN väkiluku laskee. Kaupungin asukasluku on vähentynyt vuoden sisällä 231:llä. Tämän osoittavat Lounaistiedon tuoreimmat julkistukset, jotka perustuvat Tilastokeskuksen kokoamiin tietoihin.

Loimaan asukasluku oli kesäkuun lopussa 15 521. Se on hieman enemmän kuin toukokuussa, mutta niin vuoden tarkastelujaksolla kuin vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskollakin suunta on laskeva. Puolen vuoden miinus on 107.

LOIMAAN väkiluvun vähenemistä selittävät luonnollinen kehitys ja muuttoliike. Tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla kuoli 129 loimaalaista. Uusia syntyi 43. Luonnolliseksi väestömuutokseksi saadaan siten –86. Kuolleisuus on tasan kolme kertaa suurempaa kuin syntyvyys.

Pois muuttaneita kuntien välisessä muuttoliikkeessä oli kuuden kuukauden jaksolla 85 enemmän kuin Loimaalle asettuneita.
Maahanmuutto kohensi tilannetta. Vuoden sisällä kaupunkiin muutti 41 ulkomailta tullutta henkilöä.

Varsinais-Suomen kunnista Salossa väkiluku on vähentynyt jyrkimmin. Uudessakaupungissa kehitys on ollut samankaltaista kuin Loimaalla. Suurimpia väestövoittajia olivat Turku, Kaarina ja Raisio. Varsinais-Suomen väkiluku kasvoi vuodessa lähes 1 700:lla ja on nyt 483 950.

ORIPÄÄN väkiluku on vuoden jaksolla kasvanut. Oripääläisiä on 16 enemmän kuin vuosi sitten, ja kunnan väkiluku on 1 341.