Näkyykö suhdanteen käänne jo työttömyysluvuissa? Ei vielä Loimaalla

0
Työllisyystilanne on pääsääntöisesti kohentunut vuoden takaisesta Arkistokuva: Jori Liimatainen.

Loimaan työttömyysaste oli heinäkuussa 9,2 prosenttia.

Lukema tarkoittaa 600 työtöntä. Se on 30 vähemmän kuin vuosi sitten, mutta 45 enemmän kuin kesäkuussa.

Työttömyyden suhdannevaihteluun kuuluu, että työttömien määrä nousee yleensä aina heinäkuussa.

Avoimia työpaikkoja Loimaalla oli Varsinais-Suomen Ely-keskuksen julkaiseman Työllisyyskatsauksen mukaan heinäkuussa 160 kappaletta. Se on parikymmentä enemmän kuin vuosi sitten, mutta myös parikymmentä vähemmän kuin kesäkuussa.

TYÖLLISYYS on Suomessa ja Varsinais-Suomessa edelleen korkealla tasolla, eikä siinä näy vielä heinäkuussa merkkejä talouden hyytymisestä. Keskuskauppakamari ennakoi, että suhdannetilanteen heikkeneminen alkaa kuitenkin näkyä syksyllä myös työllisyydessä.

– Työllisyys reagoi suhdannekäänteisiin melko pitkällä viiveellä, joten heikkenevä trendi jatkunee tulevaisuudessa, sanoo Keskuskauppakamarin pääekonomisti Jukka Appelqvist tiedotteessa.

– Jatkossa inflaation aiheuttama kotitalouksien ostovoiman heikkeneminen ja korkotason nousu synkentävät suhdannetta enenevässä määrin, mikä tulee latistamaan myös työvoiman kysyntää. Paniikkiin ei silti ole vielä aihetta, vaan kyse on enemmänkin poikkeuksellisen vahvan työllisyysjakson tasaantumisesta kohti keskimääräisempää tilannetta, jatkaa Appelqvist.

ELOKUUSSA työttömien työnhakijoiden ja lomautettujen määrä laskee normaalivuosina reippaasti heinäkuuhun verrattuna, muistuttaa Työllisyyskatsaus.