PÄÄKIRJOITUS Politiikka on pintakiistoa

0

– Tässä sitä tehdään yhteistyötä jo toisessa polvessa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd) totesi savusaunomisen etkoilla entisen kansanedustajan Martti Mölsän mökillä Punkalaitumella (s. 7).

Saunomassa oli myös kansanedustaja Ville Vähämäki (ps) ja Timo Soini, joista sekä Skinnari että Vähämäki olivat aikoinaan jäseninä Martti Mölsän johtamassa talousvaliokunnassa.

Ministeri viittasi yhteistyöllä myös siihen, että sitä tarvitaan yli puoluerajojen nyt, kun käsillä on vakava tilanne – ihmiset pelkäävät inflaation ja energian hinnan nousun seurauksia.

Erityisesti iltapäivälehtien usein lööpittämä kiistely kannoista poliitikkojen välillä on toki totta, mutta ehkä välillä julkisuudessa vähemmän näkyy se, että asioita hoidetaan ja pitää hoitaa eteenpäin silti.

Samankaltainen tilanne oli Loimaan kaupunginvaltuustossa, joka maanantaina hyväksyi uuden strategian (s. 6). Kaikki ryhmät kehuivat, miten hyvässä yhteisymmärryksessä se syntyi.

Toteuttamiseenkin tarvitaan kaikkia. Tilanne Loimaalla ei ole yhtään vähemmän vakava kuin Suomessa. Väki vähenee, on jopa työvoimapulaa, eikä jokainen tunne olevansa menestystarinan ainesta.

Jatkossa pitää tuottaa vähemmän ”paperia” ja enemmän tekoja. Paperi ei tunnu kuntalaisen arjessa missään, teot tuntuvat. Niitä myös paikallislehdessä tulemme jatkossakin vahtimaan.