Ruotsalaiset ottivat kolmoisvoiton Virttaalla Timberwise Finnish Openissa

0
Kisan aloittanut Sami Santala löi harjoituslyöntejä ennen kilpailun alkua. Pallot lähtivät mailasta noin 250 kilometrin tuntinopeudella pitkälle yli 200 metrin päähän. Santala karsiutui kilpailussa viimeisen päivän finaalikierrokselta.

LOIMAA/VIRTTAA Neljättä kertaa järjestetty Timberwise Finnish Open keräsi satakunta golfammattilaista Alastaro Golfiin viime viikon lopulla. Osallistujat olivat Pohjoismaiden kärkeä, mutta mukaan mahtui muutama yksittäinen pelaaja myös kauempaa aina Kolumbiasta ja Tunisiasta asti.
Kisan torstaiaamuna aloittanut Hyvinkään Golfia edustava Sami Santala lähti kisaan tavoitteenaan sijoittua kisan kärkipäähän. Tampereella asuvalle Santalalle Alastaro Golf on tuttu paikka, sillä hän pelaa siellä usein keväisin.
– Alastaro Golf on Suomessa niitä harvoja paikkoja, joissa väylät ovat hyvässä kunnossa heti alkukaudesta.
Virttaankankaalla sijaitsevaa Alastaro Golfia hän luonnehtii todella vaativaksi kentäksi lyöntipaikalta. Jos aloituslyönnit onnistuvat, on hyvät mahdollisuudet pelata onnistunut peli.

Timberwise Finnish Open on yhteispohjoismaisen Nordic Liigan osakilpailu, joka vieraili Suomessa ja jonka järjestivät yhdessä Suomen Golfliitto ja Alastaro Golf.
– Suomalaisista täällä pelaavat parhaat ammattilaiset, jotka eivät kierrä Euroopan kiertuetta, kilpailun johtaja Arto Teittinen määritteli.
Kisan on melkoinen ponnistus järjestäjille, ja Alastaro Golf ry:n puheenjohtaja ja Golfliiton hallituksen jäsen Minna Nenonen kertoi, että valmistelut aloitetaan vuotta aiemmin. Tänä vuonna palkintopöytä oli 50 000 euron arvoinen, joten pelkästään 30–40 yhteistyökumppanin löytäminen oli iso urakka. Hän kiittikin Alastaro Golfin toimitusjohtajan ja Timberwisen toimitusjohtajan Markku Mäkitalon kontaktien auttavan paljon sponsoreiden hankinnassa.
Nenosen mukaan unohtaa ei sovi talkoolaisten työpanosta, jota tarvitaan sekä ennen että jälkeen kilpailuiden eikä kentänhoitajia, joiden koko kauden työ huipentuu siihen, kuinka liukkaina ja tasaisina viheriöt vihertävät kisapäivinä.
Arto Teittisen mielestä kisoja on mukava järjestää loitommalla pääkaupunkiseudusta, sillä hänen kokemuksensa perusteella vapaaehtoisen talkooväen määrä nousee sitä mukaan, mitä kauempana ollaan Helsingistä.
Nenonen kertoi, että kyseisen kilpailun järjestäminen piti päättää Alastaro Golfin osalta viime syksynä järjestettyyn kolmanteen kilpailuun, mutta pelaajat ja Golfliitto pyysivät vielä neljättä kilpailua.
Hän haaveili siitä, että jonain päivänä Alastaro Golfissa voitaisiin järjestää Challenge Tour, joka on Nordic Liigaa pykälää isompi kilpailu.

Alastaro Golfin kapteeni Heikki Virkamäki ja seuran puheenjohtaja Minna Nenonen sanoivat ison kilpailun vaativan suuren määrän talkootunteja ja -tekijöitä. – Kilpailu on myös henkilökunnalta ja kentänhoidollisesti iso ponnistus, Nenonen kiitti.

Kolmipäiväisen Timberwise Finnish Openin voitti ruotsalainen Viktor Edin, jonka kolmen kierroksen yhteistulos oli viisi alle kentän ihannetuloksen. Ruotsalaiset ottivat kolmoisvoiton, sillä Niclas Weiland (-3) sijoittui toiseksi ja Fabian Sundén (-2) kolmanneksi.
Yhdeksän suomalaista sijoittui 20 parhaan joukkoon. Alastaro Golfia edustava, ammattilaisuransa päättänyt Jaakko Mäkitalo sijoittui jaetulle 14. sijalle tuloksella +4.
Kentän ihannetulos on 72, eli taitavan pelaajan pitäisi pystyä hyvissä olosuhteissa kiertämään koko kenttä 72 lyönnillä. Kenttäennätys on viime vuoden vastaavasta kisasta, ja se on 64 lyöntiä ammattilaisten lyöntipaikalta.

Kilpailun johtajana toiminut Arto Teittinen ihaili kentän laidalla kasvavia kanervia. Hänen mukaansa kentän vaativuus tulee sen pituudesta, sillä kenttä on ammattilaisten lyöntipaikalta mitattuna Suomen pisin.