Sillanalusrock tarjoili neljätuntisen kattauksen täysin toisistaan eroavia esiintyjiä

0
Citynuokkarin puistoalueelle pakkautui runsaasti yleisöä.

Loimaa, Asemakatu Ensimmäisen kerran vuonna 1988 järjestetty Sillanalusrock pamautti ilmoille jälleen neljän yhtyeen luoman monipuolisen kattauksen nautinnollista livemusiikkia. Tuttuun tapaan Citynuokkarin puistoalueella esiintyi kolmen paikallisen yhtyeen lisäksi yksi kansallista suosiota nauttiva artisti.

Viivi tuli läsnäolollaan ja lauluillaan niin lähelle yleisöä kuin lavarakenteet sallivat.

Pääesiintyjänä villitsi vuoden tulokkaaksi Emma-gaalassa valittu Viivi. Nuoren laulaja/lauluntekijän miljoonia kertoja suoratoistopalveluissa toistettujen erokappaleiden sanat olivat kiitettävästi mukana laulaneen nuorison hallussa.

– Olen monella keikalla luvannut, että toinen levyni tulee sisältämään myös iloisempia kappaleita, ja sen lupaan myös teille tänään, Viivi kertoi.

Tiedä sitten odottaako runsaslukuinen fanilauma iloista rallattelua, kun USA-laulua mukaillen jokaisen mielialat ovat joskus sekaisin kuin USA. Varsinkin ensimmäisiä kertoja sydämensä särkeneiden nuorien tunnelmiin Viivin melankoliset ja paikoin toivottomat säkeet osuvat turhankin sopivasti.

Toivoa ja lohtua toi kolmantena esiintynyt Lehmus. Duona erilaisin avustimien kanssa kiertäneet Sanna Lehti ja Mekku Mutala nousivat ensimmäistä kertaa lavalle kokonaisen bändin kera. Lehti kertookin Lehmuksen sopeutuvan jatkossa tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.

– Aivan mahtava debyyttikeikka bändin kanssa. Jatkossakin tullaan tekemään duona paljon keikkoja, Lehti kertoo ja lisää bändin nousevan mukaan lavalle aina sopivan tilaisuuden tullen.

Lehmus esiintyi Sillanalusrockissa ensimmäistä kertaa bändin kera.

Mutala omisti Lehmuksen uusimman kappaleen yleisössä olleille nuorille. ”Hei nuori sydän, sä oot kaunis” -sanoilla alkaneen kappaleen syntymiseen on johdattanut huoli nuorten hyvinvoinnista.

– Nauttikaa, teillä on kaikki vielä edessä!

Loimaan ja Oripään nuorisopalvelujen lisäksi mukana järjestämässä oli myös Loimaan kaupungin nuorisovaltuusto (NuVa). Nuvan Mona Lehto toimi tapahtuman juontajana, ja kannusti Kerttu Salon kanssa nuoria liittymään mukaan toimintaan, ja vaikuttamaan muun muassa tapahtumien järjestämiseen.

– Täällä näkyy paljon potentiaalisia nuvalaisia, Lehto vinkkasi yleisölle.

Potentiaalisia nuvalaisia esiintyi lavallakin. Perinteikkäästi Sillanalusrockin ensimmäisenä esiintyjänä toimi Metsämaan koulun bändi, jossa koululaiset soittivat versionsa suosituista hiteistä.

Viiviä Koski Tl:stä katsomaan saapuneet Marjut ja Katriina Ahola yllättyivät aluksi Curimuksen sävelistä.

Metsämaan koulun bändin jälkeen meininki muuttui kohtalaisen radikaalisti. Osalle yleisöstä tuli kiire kaivaa kuulosuojaimia repuistaan, kun Curimus puski puiston täyteen modernia death/thrash-metallia raivokkaalla otteella. Rumpali Jari Nieminen ehti jo ensimmäisten kappaleiden jälkeen pahoitella yllätystä korviaan pidelleille yleisön jäsenille. Virneestä päätellen mies ei välttämättä ollut pahoillaan.

Curimuksen laulaja Marko Silvennoinen antoi Juha-Matti Helmelle tilaa tilutella kitarasoolonsa.

Tuplabasarit hakkasivat menetettyjen keikkamahdollisuuksien luomat tuskat pois, ja yhtye selvästi nautti rytmikkäistä metallitöistä kirkkaassa päivänvalossa.

– Kyllä tätä on niin kauan soitettu, että keikat vedetään ammattitaidolla joka kerta. Harmittavan vähän keikkakalenterissa kuitenkin on täytettä, Curimuksen laulaja Marko Silvennoinen kertoi.