Tehy ja Super: Lakkovaroitus Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin

0
Ensi viikolla alkavaksi aiottu lakko peruuntuu oikeuden päätöksellä.

VARSINAIS-SUOMI Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehy ja Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super ovat antaneet lakkovaroituksen neljän vuorokauden mittaisesta lakosta Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymässä.

Lakkovaroitus koskee Turun yliopistollisen keskussairaalan toimenpide-, teho- ja kivunhoitopalvelujen (totek) teho-osastoa alkaen tiistaina 6.9. kello 00.01 ja päättyen perjantaina 9.9. kello 23.59.

Lakossa ovat työtaistelun aikana kaikki työsopimussuhteiset Tehyn ja SuPerin jäsenet kyseisessä yksikössä. Kohteessa tehtävä työ on lakonalaista työtä.
Tehy ja Super julistavat samalla Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymään kohdistuvan hakukiellon ja tilapäisen siirron kiellon, jotka astuvat voimaan heti ja jatkuvat työtaistelun päättymiseen saakka.

Hakukiellon ja siirtokiellon aikana kukaan Tehyn tai Superin jäsen ei voi hakea tai ottaa vastaan lakkokohteessa avoinna olevaa työtä eikä siirtyä tilapäisellä siirrolla tekemään lakkokohteeseen kohdistuvaa työtä.