Uusi tapahtuma Kuutamo Meetingi ihastutti menopeleillään

0
Kuutamo Meetingissä oli esillä laaja kattaus menopelejä, joita paikalle toi esimerkiksi Triangle Motor Co. Daniel Leijón, 12, ja Lari Leijón esittelivät yrityksen autoja.

LOIMAA/ALASTARO Ensimmäistä kertaa järjestetty Kuutamo Meetingi toi Alastarolle näyttävän kattauksen ajoneuvoja, joita pääsi ihailemaan musiikin tahtiin, kun paikallinen Lehmus sekä iskelmälaulaja Janne Hurme tanssittivat väkeä.

Tapahtuman järjestäneet Carita ja Teemu Merisaari olivat tyytyväisiä Kuutamo Meetingin onnistumiseen. Carita arvioi, että Meetingi veti paikalle noin 500 osallistujaa.

– Paljon on tullut hyvää ja positiivista palautetta. Moni oli ihmetellyt, että tapahtuma oli näin iso. Ensi vuodelle on jo suunniteltu festivaalimuotoisempaa iltatilaisuutta, jossa olisi enemmän laulua ja musiikkia.

Oma kiinnostus autojen rakentelua ja autotapahtumia kohtaan toimi Merisaarten taustamotiivina. He tavoittelivat paikalle etenkin 70-luvun ajoneuvoja.

– Autoja on joka lähtöön, jenkkejä ja vanhoja autoja, vaikka joitakin peruutuksia tulikin, myös muutama myyjä tuli kipeäksi. Saimme kuitenkin hyvin talkooapua, Carita Merisaari kiitteli.

ALASTAROLAINEN autojen entisöintiin ja kunnostukseen erikoistunut yritys Triangle Motor Co. oli yksi tahoista, joka toi Kuutamo Meetingiin kalustoa. Työntekijä Lari Leijón kertoi tapahtuman olevan hieno mahdollisuus näyttää, millaisia ajoneuvoja menneisyyteen on mahtunut.

– Ja samalla saamme myytyä omaa käden taitoamme, hän sanoi.

– Halusimme paikalle erikoisen kattauksen erilaisia autoja. Ei tuotu kolmea samanlaista Jaguaria, vaikka ei sekään olisi ollut ongelma.

Autorivistöstä huomiota kiinnitti vuoden 1948 Bentley MK6, joka oli aikansa todellista luksusta ja syntyi kuin mittatilaustyönä. Sen tekniikka on yhteneväinen Rolls-Roycen kanssa.

– Tuohon aikaan autotehdas valmisti periaatteessa vain alustan ja tekniikan, ja siihen räätälöitiin kori päälle. Siksi näitä on aika monenmuotoisia, kun korin tekijät olivat erilliset. Se on kuin Armanin puku.

Leijón uskoi Bentleyn päätyvän jollekin harrastajalle, vaikka huomautti sen olevan ajattavuudeltaan niin hieno, ettei sitä kannata hukata talliin.

– Jos minä sen omistaisin, niin minä ajelisin sillä, koska se on niin miellyttävä ja mukava ajaa. Nykyliikenteessä sillä pärjää täysin loistavasti.

KUUTAMO MEETINGI viihdytti myös perheen pienimpiä. Nella Satola, 9, intoutoi testaamaan Alastaron Urheiluautoilijoiden ajosimulaattoria, jossa opastajana toimi puheenjohtaja Ville Talvitie.

– Hyvät kyydit, Nella totesi.

– Nyt sai kaahailla ilman, että tulee romua, mukana ollut mamma Satu Satola nauroi.

Talvitie kertoi, että autopeli vetoaa yleensä lapsiin, jotka ovat hämmästyttävän nopeita oppimaan.

– Aikuiset testaavat sitä sitten, kun ketään ei ole katsomassa.