Ypäjä kampanjoi hevosalan asukkaiden saamiseksi kuntaan

0
Ypäjän kunta ja Ypäjän hevesopisto kampanjoivat yhdessä uusien hevosalan asukkaiden saamiseksi kuntaan. Kuva: Mira Kreivilä

YPÄJÄ Ypäjän kunta ja Hevosopisto toteuttavat uudenlaisen hevosasumisen markkinointikampanjan ”Vuorokausi hevoselämää Ypäjällä!” tänä syksynä.

Kampanjalla haetaan hevosihmisiä tutustumaan vuorokaudeksi hevoselämään Ypäjällä. Alan ihmiset pääsevät kokemaan, millaisia mahdollisuuksia ja Ypäjältä löytyy hevosläheiseen asumiseen ja elämiseen. Tarkoituksena on nostaa esiin Ypäjän kunnan hevostonttitarjontaa Honkalan alueella, sekä Hevosopiston hevosurheilupalveluita.

Kampanjaan valitaan osallistujat kuukauden kestävällä avoimella haulla, joka julkaistiin 29.7. Kuninkuusravien yhteydessä. Haussa etsitään henkilöitä, jotka ovat mahdollisesti kiinnostuneita ostamaan oman hevostontin Ypäjältä ja hyödyntämään Hevosopiston tarjontaa. Haku on auki elokuun loppuun, ja varsinainen kampanjapäivä on vuorossa syksyn aikana.

Osallistuvat henkilöt majoittuvat ja ruokailevat vuorokauden aikana Hevosopiston maisemissa ja tutustuvat muun muassa Honkalan alueeseen, joka on suunniteltu yhdistetyksi hevostalli- ja asuintonttialueeksi. Alueella suuremmat valmennustallit ja pienet hevostallit yhdistyvät laidunalueisiin, ravihevosten harjoittelurataan ja hevosläheiseen pientaloasumiseen.

Alueelle on asemakaavassa osoitettu myös kaksi suurta maneesin rakennusalaa, hevosten kahluuallas ja tilaa hevosiin tai urheiluun liittyville palveluille. Alueen kokonaispinta-ala on noin 89 hehtaaria.