Akaa- Volley parempi perjantai- illassa

0

Hurrikaani- Loimaa – Akaa- Volley 1-3 (16-25,26-24,22-25,20-25)

Hurrikaani- Loimaa ja Akaa- Volley ottivat viime kevään pronssisarjan uusinnan, tällä kertaa harjoitusottelun merkeissä. Kuten pronssipeleissäkin, akaalaiset olivat vahvempia ja kuittasivat vierasvoiton vajaan 300 silmäparin edessä. Kun kotijoukkueen kokoonpano on viime vuodesta entisestään nuorentunut, vastaavasti Akaa- Volley on saanut riveihinsä kokemusta. Ali Fazli, Mohammadreza Beyk ja Greg Petty ovat kaikki joukkueelleen vahvistuksia, ennen kaikkea Fazli, joka jo viime vuonna teki tuhojaan Raision Loimussa. – Tämäkin peli oli pelituntuman hakua ja opettelua, Jussi Heino analysoi. Heinon mukaan oman joukkueen syöttöpeli ei saanut vastustajan vastaanottoa tarpeeksi rikki, vaan Akaa- Volley pääsi käyttämään koko hyökkäysarsenaaliaan hyväkseen.

Hurrikaanin joukkuepelaamisessa oli keskiviikkoiseen iso ero. Kun TUTO Volleyta vastaan se onnistui laajalla rintamalla ja nimenomaan joukkueena, nyt onnistujien määrä oli vähäisempi. Kristers Dardzans oli läpi ottelun vaikeuksissa hyökkäyspelaamisen kanssa, samoin Luka Marttila ei päässyt ohi eikä yli, Akaan fyysisestä torjunnasta. Aleksi Muukkonen onnistui yleispelaajana, ja viimeisessä erässä myös hakkurina. Kaikkiaan Muukkoselle merkittiin 14 pistettä. Kuvaavaa oli, että koko joukkueen tehosaldo jäi yhden pykälän miinukselle.

Akaa- Volley on ainakin yhden harjoituspelin perusteella onnistunut pelaajahankinnoissaan. Fazlin taso tiedettiin etukäteen, ja perjantainakin mies saalisti 17 pistettä 58% hyökkäystehoilla. Sen lisäksi jo kaudella 2015- 2016 Suomessa ja Leka Volleyssa pelannut Petty oli pelipäällä. Pettylle merkattiin myös 17 pistettä, mutta sen lisäksi amerikkalainen osoitti olevansa edelleen vaarallinen syöttöruudussa.

Harjoitusottelut ovat aina enemmän tai vähemmän kokeiluja. Sen ottelu kuitenkin osoitti, että akaalaiset tappelevat tälläkin kaudella ainakin runkosarjan voitosta. Heinolla on joukkueen kanssa pitkälti samanlainen tilanne kuin ennen viime kautta. Joukkue on nuori, verraten kokematon, mutta erittäin lahjakas. Tänään joukkueelle tuli virheitä liikaa. Kun kokeneempi joukkue hoiti ratkaisutilanteet rutiinilla, Hurrikaani sortui kokemattomalle joukkueelle tyypilliseen kohellukseen.

Joukkueet kohtaavat jo huomenna lauantaina uudelleen, nyt Akaan uudessa hallissa.

 

Valtteri Arra