AU:lla Futsal-Liigan kotiavaus lauantaina – Ilari Mettälän paluu

0
Tuomas Happosen (vas.) ja Jani Luoman yhteinen unelma on pudotuspelit. (Kuva: Henrik Siiskonen)

Alastaron Urheilijoiden kausi Futsal-Liigassa 2022-2023 alkaa kotipelien osalta lauantaina Loimaan liikuntahallilla. Vastassa on sarjanousija FC Kiisto Vaasasta.

Alastaron joukkue muuttui täksi kaudeksi harvinaisen paljon, kun joukkueeseen tuli peräti kuusi uutta pelaajaa ja yksi kova paluumuuttaja. Loimaalaisia pelimiehiä AU:n nippuun kiinnitettiin neljä, kun nuoret Joel Salonen, Eelis Muurinen, Aake Alisaari ja Justus Virta liittyivät joukkoon viininpunaiseen. Eemil Nieminen siirtyi Alastarolle Lauttakylän Lujasta ja Azad Ebrahimi turkulaisseura FC Nations Unitedista.

Kova paluumuuttaja on tietysti Ilari Mettälä, joka teki komean ammattilaisuran jalkapallon puolella. Ura päättyi keväällä, joten Alastarolle tuli mahdollisuus kisutella entinen maalitykkinsä takaisin. Tässä Happosen veljekset onnistuivat vaivattomasti lyhyellä viestittelyllä. Mettälä on pelitaitojensa lisäksi mielenkiintoinen nimi Futsal-Liigaan, sillä hän on luonut Kliffa -brändin, jolla on kerännyt sosiaalisessa mediassa miljoonia katselukertoja.

AU:n alkuperäispelaaja Jani Luoma otti innolla vastaan vanhan joukkuekaverinsa.

– Joka vuosi sitä on toivonut, että ”Ilu” tulisi takaisin ja tälle kaudelle odotukset olivat vieläkin korkeammalla, koska tiesin sen olevan vihdoin mahdollista. Mahtava fiilis, ikävä on ollut, Luoma tunnelmoi.

Kovia tehoja vuodesta toiseen takonut Luoma on edelleen joukkueen varakapteeni. Hän pitää uudistuneesta AU:sta.

– Loistava fiilis, koska olemme taas vuoden kokeneempia ja luulen että ensimmäisen vuoden jännitykset on takana päin. Lisäksi ollaan saatu liuta hyviä ja motivoituneita pelaajia. Jos ei päästä playoffeihin, se on pettymys, Luoma lataa.

Tuomas Happonen jatkaa Purppuralohikäärmeiden kipparina ja myös hänellä on mielessään unelma pudotuspeleistä, vaikka joukkueen virallinen tavoite onkin päästä ensi alkuun kympin sakkiin.

– Koko kesän ajan painettu hommia niska limassa seuran eteen niin organisaation kehittymisen kuin pelaajakehityksen kannalta. Meillä on nyt tälle kaudelle valmiimpi paketti kasassa kuin viime kaudella. Pelaajat ovat motivoituneita ja voitontahtosia sekä on tullut uusia naamoja mukaan jengiin parin lähtijän tilalle. Tämä on tuonut myös vauhtia treeneihin ja tervettä kilpailua joukkueen sisällä. Odotan innolla miten sarjassa käy, Happonen pohtii.

Happosella on tavoitteita myös omalle varalleen. Hän haluaa pöllyttää verkkoja tiuhempaan tahtiin kuin viime kaudella, vaikka olikin joukkueen toiseksi paras maalintekijä.

– Haluan auttaa joukkuettani parhaani mukaan pääsemällä tavoitteisiimme ja antamalla kaikkeni jokaisessa pelissä. Tietysti kiusaamalla vastustajia vähintään 15+15=30 tehopisteellä ja kotio palkintokaappiin jokunen ottelun parhaan pelaajan -palkinto vietäväksi, Tuomas hymyilee.

AU:n viime kauden lopun miehistöstä Akseli Mäkinen ja Emdad Palani jäivät täksi kaudeksi sivuun edustusjoukkueesta. Sami Happonen ja Saska Saveljeff ovat enemmän tai vähemmän varamiesten roolissa, sillä Sami keskittyy enemmän joukkueen valmennukseen ja Saskalla on puolestaan kriittinen vaihe kauppakorkeakoulun opinnoissa Helsingissä.

Futsal-Liiga alkoi viime viikonloppua, jolloin AU kohtasi vieraissa SoVon. AU tykitti puoliajalle kolmen maalin johtoasemassa, mutta hävisi lopulta lukemin 8-5. Pelissä oli todella paljon hyvää, mutta toisen jakson puolustuspelaaminen kaikkine pallonmenetyksineen ei saa toistua lauantaina Kiistoa vastaan. Mettälän tehot olivat ottelussa 2+1 ja ottelun jälkeen 20 jaettua nimmaria. Näitä hän jakaa halukkaille varmasti myös lauantaina Loimaalla.

AU – FC Kiisto Loimaan liikuntahallilla launtaina 1.10. klo 12:00.