Hurrikaani puhkuu hyvää tahtoa – avausotteluun vapaa pääsy

0
Uusista pelaajista Atro Berg ja Kristers Dardzans ovat valmiina kauteen.

LENTOPALLON mestaruusliiga tärähtää Hurrikaanin osalta käyntiin lauantaina ottelulla Savo Volleytä vastaan. Ottelu on samalla Hurrikaanin ja Jankko Lentopallon masinoima hyvän tahdon ottelu, johon katsojilla on vapaa sisäänpääsy ja ottelun tuotto käytetään Loimaan alueen alakoulujen ja päiväkotien liikuntavälineiden hankintaan.

– Keväällä tämä ajatus tuli meille mieleen, ja pitkään mietittiin tapahtuman kohdetta, ajankohtaa sekä toteutustapaa. Trombilandian avulla olemme saaneet kilpaurheilun ulkopuolella olevat lapset liikkumaan, ja tämän avulla saadaan lisää säpinää välitunneille, hyvän tahdon lähettiläs Valtteri Arra toteaa.

JANKON alakouluissa järjestämien liikuntakerhojen yhteydessä järjestäjät ovat huomanneet liikuntavälineiden olevan usein huonokuntoisia, tai ettei niitä ole lähes lainkaan. Tapahtuman toteutustapaa pohtiessa parhaaksi ideaksi jalostui kumppanuuksien myyminen paikallisille yrityksille niin edulliseen hintaan, että jokaisella on mahdollisuus lähteä mukaan. Kolikon kääntöpuoleksi Arra mainitsee loppumattoman puhelinrumban, jota ei jatkossa aivan joka kuukausi halua tehdä.

– 150 euron hinnalla 95 prosenttia yrityksistä on lähtenyt mukaan, kunhan niille on soittanut. Köyhän miehen puhelintyttönä on saanut viisi viikkoa olla. Palaute on ollut kyllä niin positiivista, että näen tälle jatkoa. Sitten ensi kaudella.

– Jos jollakulla on ajatuksia ensi kauden kohteesta, joka koskettaisi paikallisesti mahdollisimman monia, voi ottaa yhteyttä meidän toimistollemme.

Tapahtumana hyvän tahdon ottelu ei ole uniikki; esimerkiksi Sotkamon Jymy on vuodesta 2010 asti kerännyt vastaavalla tavalla varoja Kainuun seudulla lukuisiin kohteisiin. Hurrikaanin ja Jankon toimistolla pidetäänkin tärkeänä, että urheiluseurat yleisesti ottavat entistä isompaa roolia hyväntekemisessä ja ihmisten aktivoimisessa.

URHEILULLISESTI Hurrikaanilla on lauantaina edessä tiukka mittari siitä, että millä tasolla joukkueen otteet ovat liigan ennakolta kovimpaan kärkeen verrattuna. Savolaisten riveissä nähdään myös viime kausien hurrikaanikapteeni Tapio Toiviainen, jonka pelipaikka voi Savon vaikeahkon loukkaantumistilanteen vuoksi olla mikä tahansa hakkurista passariin.

– Kovasti on kauden alkua odotettu ja lisää odotusta tuo tämä hieno tapahtuma. Mahtavan tempauksen ovat taas toimistolla keksineet ja tehneet hommia sen eteen. Iso kiitos mukaan lähteneille yrityksille, jotka ovat mukana tukemassa lasten liikuntaa ja lisäksi meidän toimintaamme, Hurrikaanin passari Santeri Välimaa ilakoi.

Hurrikaani–Savo Volley Loimaan liikuntahallilla lauantaina klo 17.