KOPIT ”Mistä uuteen mestaan hoitajat?”

0
LL Arkisto

Mua on pohdituttanut jo kauan toi uusi palvelukeskushanke. Kumpi tulisi halvemmaksi uusi rakennus vai Ilolakodin uudistaminen? Ja tärkein, mistä sinne uuteen mestaan hoitajat? Toivottavasti nämä kaikki asiat on mietitty loppuun asti.

Järjen käyttö sallittua

Uskallanpa väittää, että koko sote-uudistus on susi jo syntyessään. Hallintohimmelin rakentamiseenkuluu jo 3-4 miljardia. Ja jatkossa byrokratian ylläpitämiseen kuluu huomattava summa myös rahaa. Uskallan myös väittää, että entistä useammin esim. Loimaalta viedään potilaita päivystykseen tai muuhunkin. Ihan perusterveyden palveluihin Turkuun. Ja kokemusta asiasta on jo nyt. 80-vuotiaat mummot ja papat odottavat Turussa lääkäriin pääsyä tuntikausia. Ja kaikki se typerä kuljettaminen 60 kmn päähän tulee kalliiksi ja työlääksi kunnalle ja ikäihmisille. Kyllä on sanottava, että Sipilän hallituksen ajama soteuudistuskin olisi ollut parempi juttu. Mutta vielä parempi olisi ollut jatkaa entistä kuntien yhteistyötä ja käyttää palveluseteleitä enemmän. Niinkuin kokoomus ja perussuomalaiset esittivät. Koko sote-malli tehtiin keskustan aloitteesta. He ajattelevat saavansa näin enemmän valtaa, kun asioita päätetään maakuntatasolla. Täysin menneisyyteen jäänyttä byrokratiaa, joka olisi saanut jäädäkin menneisyyteen. Ja sosialistit tietysti haluavat sosialisoida terveydenhuollon.

Matti Ojala