Helsingin käräjäoikeus antoi torstaina päätöksen, joka kieltää Tehyn ja Superin lakkotoimet. Järjestöt haluavat korjata mediassa levinneen ilmaisun, että käräjäoikeus olisi peruuttanut lakot.

”Mediassa on uutisoitu, että käräjäoikeus olisi peruuttanut lakot. Korjaamme tämän virheellisen tiedon ja toteamme, että käräjäoikeus ei ole peruuttanut lakkoja, vaan asettanut Tehylle ja SuPerille kiellon aloittaa lakot. Hallintomme käsittelevät asiaa lähiaikoina ja tekevät tarvittavat päätökset”, tiedotteessa todetaan.

Tehyn valtuusto päätti uusista työtaistelutoimista heti torstaina illalla. Valtuusto päätti toimeenpanna erikoissairaanhoitoon kohdistuvan joukkoirtisanoutumisen myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana ja myöhemmin ilmoitettavissa kohteissa.

Lisäksi valtuusto päätti asettaa toistaiseksi voimassa olevan tilapäisen siirron kiellon koko kunta-alalle sote-sopimuksen ja kvtes:n piiriin. Kielto astuu voimaan välittömästi.

Tilapäisen siirron kiellon aikana tehyläisiä ei saa siirtää omasta työtehtävästään tai omasta työskentelypaikastaan toiseen työtehtävään tai toiseen työskentelypaikkaan.

– Nyt viimeistään pitäisi ymmärtää, että ei tämä ratkea pakottamalla hoitajia töihin tai murtamalla lakkoja. Siitä tosiasiasta ei pääse mihinkään, että ennemmin tai myöhemmin hoitajia on kuunneltava ja heidän vaatimuksiinsa taivuttava. He äänestävät muuten kaikki jaloillaan, Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen sanoo tiedotteessa.