Loimirannan lavalla pääsee taas pian pyörähtelemään

0
Perinteikäs Loimirannan tanssi- ja juhlapaikka herää taas henkiin, kun Lankon yrittäjä Anniina Manner alkaa pyörittää siellä tanssiravintolaa yrittäjäkumppaninsa Jussi Mäkilän kanssa. (Kuva: Sari Holappa)

LOIMAA Jonkun vuoden lähes tyhjillään ollut Loimirannan tanssi- ja ravintolatila on heräämässä henkiin, kun uudet vuokralaiset, Lankon yrittäjät Anniina Manner ja Jussi Mäkilä alkavat pyörittää siellä tansseja kerran kuussa. Suunnitelmat ovat jo niin pitkällä, että artistit on lyöty lukkoon loppuvuodeksi.

Tanssit alkavat lokakuun ensimmäisenä päivänä, Manner paljastaa ja sanoo musiikin olevan sellaista, joka kiinnostaa erityisesti vanhempaa aikuisväestöä.

Ravintoloitsija uskoo, että Loimaalla on tilausta juuri tämän tyyliselle paikalle, sillä kaupungista ei löydy keski-ikäisille suunnattua tanssiravintolaa.

Ihmiset ovat tykänneet myös siitä, että perinteikäs paikka herätellään taas eloon.

Tarkoitus on vakiinnuttaa toiminta niin, että Loimirannan ovet avataan säännöllisesti joka kuun ensimmäisenä lauantaina. Tanssijoita sinne mahtuu kerralla noin 300.

Muina aikoina tiloja voi varata yksityisjuhliin erilaisilla kattauksilla. Pöytien kanssa juhlapaikka vetää hiukan vajaa 110 henkeä.

Meiltä voi tilata vaikka koko paketin ruokineen ja juomineen. Omia juomia ei sen sijaan voi enää tuoda, koska meillä on anniskeluoikeudet ja siksi täällä on aina henkilökuntaa paikalla, Manner valottaa.

YRITTÄJÄKAKSIKON syksyn suunnitelmiin kuuluu muutakin uutta, sillä Loimirannan lisäksi hotelli Vihannonkulman ala-aulaa remontoidaan parhaillaan kahvilakäyttöön. Anniina Manner sanoo, että siihen on tarkoitus avata kahvila, joka palvelee paitsi hotellin aamiaisvieraita myös kaikkia muita. 30-paikkaisen tilan on määrä avautua syksyn aikana, viimeistään ennen joulua.

Jo aiemmin Manner sanoo hoitaneensa itsepalveluhotellin asiakaspalvelua sekä toimittaneensa sinne aamiaispaketteja.

Cafe Vihannonkulman aukioloajat ovat vielä mietinnässä, mutta selvää on, että aikaisin aamulla aloitetaan. Perinteistä hotellin buffetaamiaista sinne ei ole tulossa, mutta suolaista ja makeaa kuitenkin moneen makuun.

Varmasti myös erilaisia smoothieita ja fruitieita. Lisäksi ehkä mukaan napattavia salaatteja ja patonkeja.

LAAJENTUMINEN Lankon kiinteistöstä kahteen muuhun toimipisteeseen tuo Anniina Mannerin mukaan heille mukavasti lisää asiakas- ja juhlapaikkoja. Vastaisuudessa yrittäjäkaksikko kykeneekin tarjoamaan tilat niin pienemmälle kuin suuremmallekin kokousväelle Lankon ravintolan kabinetissa tai alakerran kokoushuoneissa. Loimiranta puolestaan mahdollistaa isommat juhlat.

Meiltä löytyy nyt tilat melkein mihin tahansa tarkoitukseen, Manner naurahtaa.

Parhaillaan hän kertoo rekrytoivansa lisää henkilökuntaa, ja sanoo juuri palkanneensa useamman työntekijän.

Tarvitsemme vielä kuitenkin pari henkilöä kahvilaan sekä viikonlopuiksi kokin.