Maksuttoman ehkäisyn kokeilu koko Varsinais-Suomeen

0
Maksuton raskauden ehkäisy ulotetaan Varsinais-Suomessa kaikkiiin alle 25-vuotiaisiin nuoriin marraskuun alussa. KUVA LL Arkisto/TS

VARSINAIS-SUOMI Maksuttoman ehkäisyn kokeilu laajenee koko Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle. Maksuton ehkäisy tulee mahdolliseksi kaikille alle 25-vuotiaille loka-marraskuun aikana.

Osassa Varsinais-Suomea alle 25-vuotiaille tarkoitettu maksuton ehkäisy on jo laajamittaisesti saatavilla. Nyt Varsinais-Suomen tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskushankkeen maksuttoman ehkäisyn projekti on saanut mukaan toimijat kaikkialta maakunnasta.

– Alamme seuraavaksi laatia ohjeita ja määrittelemme toimipaikat, joista maksutonta ehkäisyä jatkossa saa. Lisäksi laaditaan suunnitelma apteekin kanssa mukaan lukien siihen liittyvä logistiikka, pilotin projektipäällikkönä kesäkuussa aloittanut Taru Elo kertoo.

Osana kehittämistyötä on Yamk-opinnäytetyönä teetettävä kysely, jolla kartoitetaan nuorten tarpeita ja toiveita palvelun suhteen.